Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΠΦ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ-ΕΚΤΑΚΤΟ! ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ!!

Λάβαμε στην παράταξή μας μόλις χθες το απόγευμα έγγραφο, σχέδιο διάταξης, που αναφέρει τα εξής:
"ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείων σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ), που λειτουργούν με τη μορφή Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού σωματειακού χαρακτήρα, αυτοδιαχειριζόμενοι, που δεν λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση, είτε ο καθένας ξεχωριστά είτε υπό τη μορφή Ομοσπονδίας.
 Η ίδρυση διέπεται από τους ίδιους κανόνες και προϋποθέσεις που ισχύουν για τη δημιουργία φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρονται από τον Ενιαίο Κανονισμό Υγείας του Οργανισμού ή σχετικούς Νόμους."




                Αν υπάρχει τέτοιου είδους μυστική και αιφνίδια μεθόδευση από την πλευρά της Κυβέρνησης, αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται περί απολύτως απαράδεκτης και πραξικοπηματικής ενέργειας που στρέφεται εναντίον του συνόλου των Φαρμακείων αλλά και εναντίον του συνόλου των ασφαλισμένων,
                εφόσον οι δομές αυτές αν ιδρυθούν τελικά, θα πληρώνονται για να λειτουργούν από τα χρήματα που θα επιβαρύνουν την τσέπη όλων μας (από τους φόρους και τις εισφορές που πληρώνουμε για ασφάλιση)!

                Ζητούμε από την ηγεσία του Υπ.  Υγείας να ξεκαθαρίσει αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τι ακριβώς σχεδιάζεται στα κρυφά, αλλά και ποιο ιδιωτικό μικροσυμφέρον, κερδοσκοπικό, ατομικό ή κομματικό, βρίσκεται πίσω από αυτό!
                Είναι ανεπίτρεπτο να μεθοδεύονται στα κρυφά "σχέδια νόμου" και "διατάξεις" που πλήττουν ανεπανόρθωτα τα Φαρμακεία της χώρας, και να τα μαθαίνουμε από τρίτους σαν η Κυβέρνηση να βρισκεται σε αγαστή συνεργασία με κάποιους, ακόμα και εντός κλάδου, και για να πετύχει τον σκοπό της να προσπαθεί να παίζει ένα ντροπιαστικό κρυφτούλι σε βάρος Θεσμικών Εταίρων όπως είναι είναι ο επιστημονικός κλάδος των φαρμακοποιών!

                Όσοι είναι υπεύθυνοι για μία τέτοια μεθόδευση εφόσον επαληθευτεί κι επίσημα, είτε ενεργά είτε συνεργώντας παθητικά μέσω ένδειξης αδράνειας στην αντιμετώπισή του,  οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις σε όλους τους έλληνες φαρμακοποιούς στους οποίος επιτίθενται με τέτοιον απροκάλυπτο και πραξικοπηματικό τρόπο!
               
18-10-2013,

ΠΦΣΥΜΜΑΧΙΑ