Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Άκαρπη η συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με το υπουργείο Υγείας

Σε αδιέξοδο κατέληξε και η τρίτη συνάντηση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του τεχνικού κλιμακίου του υπουργείου Υγείας. 

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό  κ. Αντώνη Μπέζα, τον γενικό γραμματέα κ. Πελοπίδα Καλλίρη, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό, παρουσίασε για μία ακόμη φορά το σχέδιο της μεταρρύθμισης στον ΕΟΠΥΥ και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) βασικός άξονας του οποίου αποτελεί η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. 


Από την πλευρά τους οι γιατροί εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι στις θέσεις τους, καθώς ζητούν τη διατήρηση όλων των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου τους. Οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οικονομικά στοιχεία για την περίθαλψη του ελληνικού λαού καθώς και στοιχεία για τις ιατρικές ειδικότητες που απαιτεί η μεταρρύθμιση ανά υγειονομική περιφέρεια. 

Έπειτα από δύο ώρες περίπου που διήρκεσε η συνάντηση στη βιβλιοθήκη του υπουργείου, οι γιατροί αποχώρησαν προκειμένου να παραστούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υγειονομικού Επιστημονικού Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. 

Από τη σημερινή συνέλευση θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την επόμενη η εβδομάδα (ήδη βρίσκονται σε απεργία μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου). 

www.protothema.gr