Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

One Campaign: Οι δυνατές σιωπές των σταρ για τον Εμπολα

Πολλές φορές, η σιωπή είναι πιο δυνατή από τα λόγια. Οι σταρ του Χόλιγουντ στέλνουν... σιωπηλό μήνυμα για δράση κατά του ιού έμπολα. Περιμέναμε πολύ για να αντιδράσουμε...
Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Μόργκαν Φρίμαν, Μπόνο, Λουπίτα Νιόγκο, Βενσάν Κασέλ και άλλοι σταρ της μουσικής και του σινεμά σε ένα δυνατό βίντεο.



Δεν μιλούν, απλά κοιτούν την κάμερα για να δώσουν ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες. Για να τους δείξουν ότι περιμένουν να δουν τη δράση τους για την καταπολέμηση της επιδημίας του έμπολα στη δυτική Αφρική που έχει οδηγήσει στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Το βίντεο δημιούργησε η οργάνωση One Campaign. Μαζί με τα πλάνα εμφανίζεται το μήνυμα:



«Περιμέναμε πολύ καιρό για να αντιδράσουμε. Ακόμη περιμένουμε... Τα λόγια δεν κοστίζουν... Είναι ώρα για δράση».

Εκτός από τους διάσημους σταρ, στο βίντεο εμφανίζονται αφρικανοί μουσικοί αλλά και γιατροί από τη Λιβερία.

Ο Μάικλ Ελιοτπρόεδρος και δ/σ της οργάνωσης δήλωσε: «Πιστέψαμε ότι θα ήταν πιο δυνατό να μην λένε τίποτα. Τους ζητήσαμε να κοιτάξουν την κάμερα και βρήκαμε μερικές απλές φράσεις που εξηγούν ότι στο παρελθόν περιμέναμε πάρα πολύ και δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον». Και φυσικά στο βίντεο εμφανίζεται ο Μπόνο, ο τραγουδιστής των U2, Μπόνο ο ποίος ίδρυσε την οργάνωση.
Ο Έλιοτ χαρακτήρισε την αρχική αντίδραση στην επιδημία του ιού έμπολα αποτυχημένη και σημείωσε ότι χιλιάδες πλήρωσαν με τη ζωή τους αυτή την αποτυχημένη αντίδραση.

Η One Campaign καλεί τους πολίτες να υπογράψουν διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητείται από τους παγκόσμιους ηγέτες να ενισχύσουν το σύστημα υγείας των αναπτυσσόμενων χωρών και να τερματίσουν την επιδημία.
Παράλληλα, η οργάνωση έχει δημιουργήσει ένα σύνδεσμο στον οποίο εμφανίζεται πόσα χρήματα έχουν δεσμευθεί να προσφέρουν διάφορες χώρες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, πόσα έχουν ήδη εκταμιευθεί, καθώς και πόσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλες συνεισφορές έχουν σταλεί στις πληγείσες χώρες.

www.thetoc.gr