Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ξυλοδαρμός γυναίκας φαρμακοποιού από γιατρό με φόντο την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση!

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές το φαινόμενο της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, πράξη ποινικά κολάσιμη, που παραβαίνει τον κώδικα ιατρικής και φαρμακευτικής δεοντολογίας κατά την οποία γιατροί κατευθύνουν τον ασθενή είτε προς λήψη συγκεκριμένων εμπορικών σκευασμάτων είτε για εκτέλεση των συνταγών από συγκεκριμένα φαρμακεία.

Οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν το φαινόμενο σχεδόν καθημερινά, αλλά σπάνια προχωρούν σε καταγγελίες και ακόμα πιο σπάνια τέτοιες υποθέσεις φτάνουν σε αίθουσες δικαστηρίων.

Χθες όμως συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη που όπως φαίνεται παίρνει...


... αναπόφευκτα το δρόμο της δικαιοσύνης. Γυναίκα φαρμακοποιός κατήγγειλε ξυλοδαρμό (!) από ιατρό επειδή του παραπονέθηκε ότι αυτός στέλνει τις συνταγές προς εκτέλεση σε συγκεκριμένο φαρμακείο. Όπως μας καταγγέλει η φαρμακοποιός Ν.Μ., μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα, αποφάσισε να επισκεφθεί το πολυϊατρείο της περιοχής για να παραπονεθεί ευγενικά στον συγκεκριμένο ιατρό. Εκείνος αφού αρχικά επιτέθηκε φραστικά με πολύ άσχημους χαρακτηρισμούς, στη συνέχεια άσκησε σωματική βία προς τη γυναίκα φαρμακοποιό μπροστά στα μάτια συναδέλφων του οι οποίοι ήταν απλοί θεατές. 

Η γυναίκα αμέσως ζήτησε να κληθεί η αστυνομία και στο άκουσμα αυτό ο γιατρός εξαγριώθηκε περισσότερο με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να την πετάξει από τις σκάλες (!). Η αστυνομία έφτασε λίγο αργότερα και η φαρμακοποιός μετέβη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για τις πρώτες βοήθειες. 

Το σοβαρό αυτό περιστατικό έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...