Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΦΣ: Συνάντηση με Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων

O Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργος Ρωμανιάς συναντήθηκε σήμερα με τους προέδρους των δευτεροβαθμίων υγειονομικών οργανώσεων  , παρουσία του νέου προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ κ. Στάθη Τσούκαλου. Πιο συγκεκριμένα  από πλευράς υγειονομικών φορέων  στη συνάντηση  παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ο πρόεδρος της ΕΟΟ  Κ. Αθανάσιος  Κατσίκης και η πρόεδρος του ΠΚΣ κυρία Αθηνά Τραχήλη .

Στη σύσκεψη που ακολούθησε  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη των υγειονομικών και συμπερασματικά ο κ. Ρωμανιάς ανέφερε τις άμεσες πρωτοβουλίες του υπουργείου οι οποίες αφορoύν :


ü  Tην κατάργηση του  νόμου που κατοχυρώνει  τη σύνταξη των 360 ευρώ αλλά εξαιρεί τους  ασφαλισμένους του ΤΣΑΥ

ü  Την κατάθεση  ρύθμισης σύμφωνα με την οποία θα είναι εγγυημένη για όλους η αναλογική σύνταξη ,από την στιγμή που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους.

ü  Την απόδοση στους μονοσυνταξιουχους  δύο ποσών σύνταξης  αντί της μίας, οι οποίες αθροιστικά θα δίνουν το ίδιο σύνολο, έτσι ώστε το ποσό της μείωσης να  είναι μικρότερο.

Τελος ανέφερε πως το  υπουργείο σχεδιάζει την στελέχωση των υπηρεσιών του ΤΣΑΥ με προσωπικό αλλά και την αξιοποίηση των συστημάτων μηχανοργάνωσης έτσι ώστε να διασφαλισθεί  η σωστή λειτουργία του ταμείου.

Μιχάλης Βλασταράκος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου
Κωνσταντίνος Λουράντος προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Θανάσης Κατσίκης πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Αθηνά Τραχήλη πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου