Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Προστασία 6 μηνών παρέχει το εμβόλιο της γρίπης

Το εμβόλιο της γρίπης προσφέρει διατηρούμενη προστασία έως 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό, διάρκεια που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν της γρίπης, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο International Conference on Emerging Infectious Diseases, στην Ατλάντα.

Η έρευνα διεξήχθη από το  U.S. Naval Health Research Center στο Σαν Ντιέγκο των Η.Π.Α. με επικεφαλής την Dr. Jennifer Radin, σε 1.700 Αμερικανούς όλων των ηλικιών. Οι συμμετέχοντες έκαναν το εμβόλιο γρίπης και οι ερευνητές τους παρακολούθησαν για 4 σεζόν γρίπης, από το 2010-2011 έως το 2013-2014.




Η Dr. Radin δήλωσε ότι προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η προστασία από τη λοίμωξη με γρίπη περιορίζεται με τον καιρό μετά τον εμβολιασμό, λόγω μειούμενων επιπέδων αντισωμάτων, ωστόσο η ίδια ανακάλυψε στην έρευνά της ότι όσοι έκαναν το εμβόλιο προστατεύτηκαν από τον ιό για 6 μήνες,  συνεπώς ο εμβολιασμός για τη γρίπη μειώνει τον κίνδυνο κάποιου για επίσκεψη στο γιατρό κατά 50-70%.
Παράλληλα όμως η  Dr. Radin και η ομάδα της είδαν απότομη πτώση στην προστασία, μετά τους 6 μήνες, γεγονός που επιβεβαιώνει την αξία του εμβολιασμού σε ετήσια βάση.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης νωρίς το φθινόπωρο, πριν από την έναρξη της σεζόν γρίπης, μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει το μεγαλύτερο αριθμό των περιστατικών γρίπης.

www/f-kosmos.gr