Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Απόλυτη η εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Θανάση Δημόπουλου!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Tην απόλυτη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας Θανάση Δημόπουλου, καθώς και την προσωπική του ελπίδα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, εξέφρασε μεταξύ άλλων αργά το απόγευμα της Παρασκευής 28 Αυγούστου ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της λιτής και σεμνής τελετής παράδοσης - παραλλαβής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε τα εξής:


"Αποχωρώ από το Υπουργείο Υγείας εκδηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Πρύτανη και νέου Υπουργού κ. Δημόπουλου με τον οποίον όλους αυτούς τους 7 μήνες, στο πλαίσιο των κοινών αρμοδιοτήτων που συνδέουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή και το Υπουργείο καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ειλικρινούς και απόλυτης εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας. Είμαι βέβαιος ότι οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν το επόμενο 20ήμερο, θα δικαιώσουν αυτή την πρώτη προσπάθεια. Προσπάθεια η οποία αφορά ένα δημόσιο σύστημα Υγείας προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις, με οργανωμένη την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο επίκεντρο της οποίας θα είναι η στρατηγική που έχει να κάνει με την πρόληψη, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε ένα νέο σύστημα υγείας που θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του λαού μας.

Υποχρέωση μιας συντεταγμένης και σύγχρονης πολιτείας είναι να έχει ως προτεραιότητά της τον τομέα της Υγείας. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος ο οποίος με διαδέχεται έχει πλήρη γνώση των αναγκών αυτού του χώρου, γνώση και επιστημονική αλλά και εμπειριών. Μπορώ να πω ότι αυτή η προσπάθεια αφήνεται σε πολύ καλά και δυνατά χέρια. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές γιατί είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα εξακολουθήσει να εμπιστεύεται τη νέα διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές ήταν λίγες σκέψεις που ήθελα να καταθέσω στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης. Σας ευχαριστώ πολύ".