Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Πώς να απαλλαγείτε ανώδυνα από την κύστη κόκκυγος

Μια νέα επαναστατική θεραπεία δίνει άμεση, αναίμακτη και ανώδυνη λύση στο πρόβλημα! Οσοι έχουν εμφανίσει κύστη κόκκυγος ή έστω γνωρίζουν κάποιον που είχε αυτή την ατυχία, ξέρουν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά επώδυνο πρόβλημα με εξίσου δύσκολη θεραπεία.

Μέχρι τώρα! Τώρα, με μια νέα επαναστατική τεχνολογία, που πρώτος έφερε στην Ελλάδα ο γενικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστεριού και πρόεδρος τπς Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να απαλλαγεί κάποιος από το πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ, η κύστη κόκκυγος εμφανίζεται συχνότερα στους....


.... άνδρες νεαρής ηλικίας και αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι έχουν έντονη τριχοφυΐα στο σώμα τους και όσοι είναι παχύσαρκοι, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι οι αδύνατοι άνθρωποι και οι γυναίκες δεν εμφανίζουντπν πάθπσπ.

Η ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ λέγεται EPSIT (βιντεοϋποβοπθούμενη ενδοσκοπική αντιμετώπιση τπς κύστης κόκκυγος), και προσφέρει άμεση, ανώδυνη και αναίμακτη αποκατάσταση. «Ο πόνος στον κόκκυγα που προκαλείται από κύστη στο σημείο είναι ένα οδυνηρό πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει την προσωπική, κοινωνική και εργασιακή ζωή των ασθενών», επισημαίνει ο Δρ Ξιάρχος. «Η ύπαρξη κύστης στην κοινώς ονομαζόμενη “ουρίτσα”, στο τελείωμα δηλαδή της σπονδυλικής στήλης, μπορεί να μη γίνει εξ αρχής αντιληπτή από τον ασθενή, καθώς η πάθηση συνήθως αναπτύσσεται αργά και ανώδυνα, σχεδόν... ύπουλα. Συχνά ο ασθενής αντιλαμβάνεται την ύπαρξή της μόνο από τη ρύπανση του εσώρουχου με οροαιματηρό υγρό. Σε προχωρημένο στάδιο όμως ο πόνος δεν επιτρέπει στον ασθενή ούτε να καθίσει, με συνέπεια να περιορίζονται όλες οι καθημερινές δραστηριότητές του».

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ το πρόβλημα με τους παραδοσιακούς τρόπους θεραπείας ήταν ότι άφηναν το τραύμα ανοικτό, ημίκλειστο ή κλειστό, γεγονός που καθιστούσε αναγκαίες τις επώδυνες αλλαγές του τραύματος και οδηγούσε συχνά σε υποτροπή. Η νέα μέθοδος όμως έχει να επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα οριστικής θεραπείας της νόσου.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται με τη χρήση μιας μικροσκοπικής κάμερας, η οποία χαρτογραφεί την κύστη και τα συρίγγια και η καταστροφή της βλάβης γίνεται με χρήση laser ή RF. Ο ασθενής λίγες ώρες μετά επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς να χρειάζονται επίπονες αλλαγές. Ουσιαστικά το τραύμα είναι λίγα χιλιοστά και η επέμβαση εντελώς ανώδυνη. Σημαντικό για τον ασθενή είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνική δεν προκαλεί μετεγχειρητικό πόνο, τα ποσοστά υποτροπών είναι σχεδόν μηδενικά και το αισθητικό αποτέλεσμα τέλειο, χωρίς να απαιτούνται επώδυνες αλλαγές τραύματος.

Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ μέθοδος EPSIT εφαρμόζεται τα τελευταία 10 χρόνια στα μεγαλύτερα κέντρα του εξωτερικού και τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα μας από τπν ομάδα του Δρος Αναστάσιου Ξιάρχου, στο Ιατρικό Αθηνών, Κλινική Περιστεριού.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΞΙΑΡΧΟΣ
Γενικός Χειρουργός MD, PhD
Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής, Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστεριού
Πρόεδρος πτς Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικιτς Χειρουργικής 

www.axiarchos.gr info@axiarchos.gr 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ