Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Διαβεβαιώσεις επιτάχυνσης πληρωμών στους φαρμακοποιούς.


Οι πληρωμές των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ για το φάρμακο αλλά και τα αναλώσιμα, συζητήθηκαν χθες μεταξύ του νέου προεδρείου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του προέδρου του ΕΟΠΥΥ καθ. Σωτήρη Μπερσίμη.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, δέχθηκε εκπροσώπους από το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ μετά τη συγκρότησή του χθες το απόγευμα σε σώμα, προκειμένου να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φαρμακοποιών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μπερσίμης ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το χρόνο αναμονής στις πληρωμές για τα φάρμακα, ξεκινώντας ήδη την πληρωμή του Μαϊου στις 7 Αυγούστου και την πληρωμή του Ιουνίου στις 27 ή 31 Αυγούστου. Πηγές από τον ΠΦΣ σχολίαζαν ότι για πρώτη φορά θα καταβληθούν οφειλές ΕΟΠΥΥ δύο μηνών μέσα σε ένα μήνα, αναστέλλοντας έτσι τις προθέσεις τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων να διακόψουν την πίστωση στον Οργανισμό.
Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα, η συμφωνία από τη συνάντηση προβλέπει την άμεση καταβολή του Ιανουαρίου και λίγο αργότερα την πληρωμή Φεβρουαρίου και Μαρτίου, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η συγκρότηση τριμελούς επιτροπής από τις δύο πλευρές, για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων πληρωμής των αναλωσίμων.
Για τις πληρωμές αυτές, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι υπάρχει ένα ένταλμα πληρωμής ύψους 1 εκ. ευρώ στην Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί σήμερα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις πληρωμές μέσω αυτού.
Με δεδομένο το παραπάνω, το Δ.Σ. του ΠΦΣ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να δουν πώς εξελίσσονται οι πληρωμές.


Πηγή :healthmag.gr