Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Το σχέδιο νόμου που αφήνει ανεξέλεγκτα τα συμπληρώματα στα γυμναστήρια

Αντιδράσεις ακόμα και μέσα στους κόλπους του ίδιου του Υπουργείου που καταθέτει το σχέδιο νόμου, έχει προκαλέσει η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στα γυμναστήρια να πωλούν συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες στους συνδρομητές τους!! Σφοδρή αντίδραση του ΠΦΣ (δείτε ΕΔΩ)

Παρά τα τόσα ρεπορτάζ με τα παράνομα ή/και πλαστά σκευάσματα (από αναβολικά μέχρι «διαιτητικά») που διακινούνται σε διάφορα γυμναστήρια, έρχεται τώρα το αρμόδιο υπουργείο να εισάγει μια τέτοια διάταξη σε ένα νομοσχέδιο που αφορά τον αθλητισμό! Μάλιστα τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι δεν έχει ερωτηθεί ούτε το Υπουργείο Υγείας ούτε ο ΕΟΦ!!

Δείτε το αποκαλυπτικό άρθρο του healthview



Ανάβει «φωτιές» το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό – Επιτρέπει τα «αναβολικά» μέσα στα γυμναστήρια! (PDF) 

 

Υψηλές πιθανότητες να αποσυρθεί ως μη γενόμενη είναι η σειρά των άρθρων, τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Βασιλειάδης ,και προβλέπουν την νομιμοποίηση της διακίνησης «συμπληρωμάτων διατροφής» και άλλων παραθλητικών σκευασμάτων από τα ιδιωτικά γυμναστήρια της γειτονιάς!

Τα εν λόγω άρθρα του νομοσχεδίου, τα οποία καταγγέλλει με μία οξεία ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) κατετέθησαν στη διαβούλευση εν αγνοία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ενώ έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και από υψηλόβαθμα στελέχη της γενικής γραμματείας Αθλητισμού.

Ως μη όφειλε, το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό νομιμοποιεί και επισημοποιεί μία απαράδεκτη όσο και επικίνδυνη για τις ζωές των μικρών και μεγάλων αθλητών, οι οποίοι γυμνάζονται στα ιδιωτικά γυμναστήρια της γειτονιάς, κατάσταση μαζικής εμπορίας και διακίνησης ύποπτων ουσιών, παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό απαιτεί την έγκριση του ΕΟΦ για την πώληση τέτοιων ουσιών από τα γυμναστήρια… Ενός ΕΟΦ ο οποίος τρέχει και δεν φτάνει να σταματήσει το επικίνδυνο αυτό γαΪτανάκι στις γειτονιές όλων μας!