Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εύη Παπαθανασίου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, μιλά για τα Φαρμακεία εφ' όλης της ύλης (ηχητικό)

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ μίλησε η φαρμακοποιός Εύη Παπαθανασίου, εκλέκτορας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχουν επωμιστεί οι φαρμακοποιοί την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού.

Μερικά από όσα είπε η κ. Παπαθανασίου:

Τα 11.500 φαρμακεία σε όλη την ελληνική Επικράτεια, από άκρη σε άκρη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Οι Φαρμακοποιοί σε καθημερινή βάση δίνουν αγώνα για την εξυπηρέτηση των ασθενών, την κάλυψή τους με το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό που είναι τρομερά δυσεύρετο αυτήν την περίοδο αλλά και την ενημέρωση και εκπαίδευσή τους.

Καθόλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου,


.....οι Φαρμακοποιοί βιώνουμε εξαιρετικά δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, υπηρετώντας με αυτοθυσία τους ασθενείς και φίλους μας, διακινδυνεύοντας την προσωπική μας υγεία και ασφάλεια.

Όσο για τη δήθεν αισχροκέρδεια που λένε σε ορισμένα ΜΜΕ η κ. Παπαθανασίου είπε:

Δεν υπάρχει περιθώριο για αισχροκέρδεια .. ιδίως από την πλευρά των Φαρμακοποιών, οι οποίοι διατηρούν ιδιαίτερη σχέση με τους ασθενείς τους και αλληλοϋποστηρίζονται τόσα χρόνια.

 Το ελληνικό φαρμακείο αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής με το σύστημα υγείας και οι Φαρμακοποιοί οφείλουμε να προσέχουμε κ να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας, γιατί η συνέχιση τους έργου μας ως Επαγγελματίες της Υγείας είναι ζωτικής σημασίας για τον πληθυσμό.