Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΦΣ για την Παγκόσμια Hμέρα Φαρμακοποιού

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 Σεπτεμβρίου 2020: Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

«Προωθώντας την Παγκόσμια Υγεία»

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού βρίσκει τη χώρα αλλά και όλο το πλανήτη στη δίνη της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί υλοποιoύν με συνέπεια το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. Κράτησαν τα φαρμακεία τους ανοιχτά, στήριξαν τους πολίτες στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην πρώτη φάση και συνεχίζουν, υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κρίσιμα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας...όπως οι εμβολιασμοί και ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών.

Το ελληνικό φαρμακείο στην νέα εποχή μετασχηματίζεται σε πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Υγείας, της Πρόληψης και της Δημόσιας Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου , κος Απόστολος Βαλτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί είμαστε προσηλωμένοι στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης της Δημόσιας Υγείας στη Χώρα μας. Συμμετέχουμε αποφασιστικά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση εθνικών δράσεων που στοχεύουν στη θωράκιση της υγείας των πολιτών: Αντιγριπικός εμβολιασμός, περιορισμός της κατάχρησης των αντιβιοτικών, και διασφάλισης της επάρκειας των φαρμάκων για όλους τους πολίτες.

Τη σημερινή μέρα την αφιερώνουμε στον ανώνυμο φαρμακοποιό που δίνει τη μάχη από τον πάγκο του φαρμακείου του, εκτεθειμένος πολλές φορές σε κινδύνους.»