Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δελτίο τύπου ΦΣ Πέλλας για τα self-tests

Σχετικά με τα Self Test ανακοινώνουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στα φαρμακεία μας για να παραλάβουν τα in vitro αυτοδιαγνωστικά εργαλεία μέχρι τις 19 Ιουνίου όπως αυτό συνομολογήθηκε και προβλέπεται από την διμερή συμφωνία μας με την πολιτεία. 
Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο μας ζητήθηκε να συνδράμουμε για ακόμη μία φορά στην Εθνική προσπάθεια μέσα από την ΔΩΡΕΑΝ διάθεση των εν λόγω διαγνωστικών εργαλείων και συμφωνήθηκε να τα διανέμουμε απ άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα μέσα από το δίκτυο των 10.000 φαρμακείων και τις συνεργαζόμενες φαρμακαποθήκες. 

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μέσα από την σύμπραξη αυτή 26.000.000 τεστ μέσα από περίπου στο μισό πραγματικές συναλλαγές που ισοδυναμούν σε περίπου 650.000 ΔΩΡΕΑΝ εργατοώρες δέσμευσης από πλευράς μας σε όλη την Ελλάδα

Η αρχική συμφωνία προέβλεπε την....


.... ΔΩΡΕΑΝ διάθεση των αυτοδιαγνωστικών για το χρονικό διάστημα 8 Απριλίου έως και 8 Ιουνίου, στην συνέχεια η πολιτεία ως bonus έδωσε 0,20€ ανά τέστ.

Ενώ αρχικά το πρόγραμμα ήταν να ολοκληρωθεί στις 8 Ιουνίου καλύψαμε την κυβέρνηση και για τον μήνα Ιούνιο λαμβάνοντας υπόψη ότι δίχως την συνδρομή μας τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί βάζοντας πλάτη μια ακόμα φορά. 

Εχθές προς μεγάλη μας έκπληξη ο Κύριος Σκέρτσος ίσως δυσαρεστημένος από την ενεργή συμμετοχή, τη ΔΩΡΕΑΝ συνδρομή μας ΚΑΙ δίχως προηγούμενη όχληση, ανακοίνωσε με απειλητικό ύφος την πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή στο κανάλι διανομής των εν λόγω Τεστ, μέσα από μια επικοινωνιακή κίνηση που υπονομεύει την επιτυχία του εγχειρήματος θέτει υπό αμφισβήτηση την καλόπιστη συμπεριφορά της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση εδώ μετράει η ετοιμότητα, το σχέδιο και η αποτελεσματικότητα για μια ΠΑΝΔΗΜΙΑ που φαίνεται να μην τελειώνει ποτέ!  Με έντονο ενδιαφέρον αναμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
  
                   Ο Πρόεδρος         Η Γ Γραμματέας
          
           Πάνος Ζαρογουλίδης        Καλλιόπη Λαπίχου