Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Μεσσηνία: Σωτήρια παρέμβαση σε αγρότη μετά από αλλεργικό σοκ - Τον έσωσαν φαρμακοποιός και αστυνομικός

Σωτήρια ήταν η βοήθεια που προσέφεραν σε 42χρονο αγρότη από το Σουληνάρι που έπαθε αλλεργικό σοκ, ο φαρμακοποιός Σταύρος Στρατουράς από τον Ριζόμυλο και αστυνομικός που υπηρετεί στην Αθήνα.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο. Ο άνθρωπος από το Σουληνάρι ήταν στα κτήματά του για τον τρύγο μαζί με τον 15χρονο γιο του. Γύρω στις 8 το πρωί τον τσίμπησε σκούρκος και επειδή ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι αλλεργικός, πήρε αμέσως τηλέφωνο τον φαρμακοποιό της περιοχής, που ακόμα δεν είχε ανοίξει το φαρμακείο του. Του είπε πως θα ξεκινούσε αμέσως από το κτήμα του, για να τον περιμένει. Αντεξε να οδηγήσει ως τον Νερόμυλο, όπου και άφησε το αμάξι του στη μέση του δρόμου, με τα κλειδιά στη μηχανή, καθώς αισθανόταν πως χάνει τις αισθήσεις του. 

Για καλή του τύχη, από το σημείο περνούσε αστυνομικός με καταγωγή από την περιοχή με το αυτοκίνητό του, ο οποίος πήρε αμέσως τον ασθενή και το γιο του και συνέχισαν γρήγορα για το φαρμακείο. 

 

 

Ηδη ο φαρμακοποιός τον καλούσε στο τηλέφωνο γιατί τον είχε ανησυχήσει η πεντάλεπτη καθυστέρηση για μια τόσο κοντινή απόσταση. Οταν έφτασαν στο φαρμακείο ο άνθρωπος είχε αρχίσει να πρήζεται, είχε εξανθήματα και δυσκολία στην αναπνοή. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά από 2 ώρες έφυγε για το σπίτι του.

Οπως λέει ο ίδιος ο νεαρός φαρμακοποιός, έχει παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο που αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμο και σωτήριο, αφού έχει χρειαστεί να βοηθήσει και σε άλλες περιπτώσεις συνανθρώπους του από την περιοχή και όχι μόνο.

Γ.Σαρ.

πηγή:eleftheriaonline.gr