Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

‘Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για κατώτατο πλαφόν στα rapid tests


 Πρόβλεψη και για εγκεκριμένη λίστα των τεστ που θα χρησιμοποιούνται

Νομοθετική ρύθμιση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, που θα προβλέπει τη θέσπιση κατώτατου πλαφόν στην τιμή χρέωσης των rapid test που διενεργούνται από κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια και φαρμακεία.

Στόχος είναι να μπει μια τάξη στο χάος που έχει προκληθεί στην ελεύθερη αγορά, με τις τιμές της εξέτασης να κυμαίνονται από 3 έως 10 ευρώ που είναι και η ανώτατη τιμή χρέωσης, όπως έχει ορίσει η Πολιτεία. Ήδη έχει υπάρξει πλήθος αντιδράσεων από τους φαρμακοποιούς που σε απόσταση αναπνοής βλέπουν συναδέλφους τους…



…να χρεώνουν την υπηρεσία στα 5 ευρώ, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στον κλάδο. Η ίδια ακριβώς κατάσταση μάλιστα επικρατεί στα διαγνωστικά εργαστήρια, όπου έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δημιουργείται συνωστισμός σε όσα κοστολούν τη διενέργεια του rapid test στα 3 ευρώ και ο πολίτης να κάνει «έρευνα αγοράς», προκειμένου να εξυπηρετηθεί στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Πληροφορίες του f.daily αναφέρουν επίσης ότι θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση

και για άλλο ένα «αγκάθι» που έχει προκαλέσει η υποχρέωση rapid test από τους εργαζομένους: πολλά διαγνωστικά κέντρα κάνουν χρήση self test και τα δηλώνουν ως rapid test. Έτσι, θα υπάρξει η πρόβλεψη για τη δημιουργία μιας λίστας «ασφαλών» τεστ, από την οποία θα ενημερώνονται οι φορείς και οι δομές που τα παραγγέλνουν και τα χρησιμοποιούν.