Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Χριστούγεννα και ρεβεγιόν με δωρεάν self test σχεδιάζει η κυβέρνηση


 Τον τρόπο με τον οποίο θα επιβραδύνει τη διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον στην κοινότητα αναζητά η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τη διανομή δωρεάν self-test για όλους τους πολίτες τις μέρες των γιορτών. Αν τα self test θα είναι δύο ή τρία θα το αποφασίσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.


Παράλληλα, η ιδέα όμως, είναι τα ρεβεγιόν να γίνουν με ισχυρή σύσταση για τεστ. Συνεπώς, ο καθένας, εμβολιασμένος ή μη, θα μπορεί με τον ΑΜΚΑ του να παίρνει δωρεάν τεστ, όπως θα κάνει και η Πορτογαλία. Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, η ελληνική πλευρά δρομολογεί μια μεγάλη παραγγελία.

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση βάζουν φρένο στα σενάρια νέων μέτρων για τις επόμενες μέρες, με όπλο το γεγονός ότι φαίνεται πως έχει επέλθει μια σταθεροποίηση στους δείκτες της πανδημίας και την αύξηση των εμβολιασμών.

Οπως έχουν δηλώσει πολλάκις τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και κορυφαίοι Υπουργοί η επιλογή του lock-down, ακόμα και τοπικού χαρακτήρα, δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι για την κυβέρνηση για λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν και με την οικονομία.

www.news247.gr