Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Σχολεία: Εισηγήσεις για παράταση των διακοπών των μαθητών, επιστροφή με rapid test

 

Πολλά μέλη της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγούνται το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια στις 17 Ιανουαρίου, καθώς όπως λένε, η «Όμικρον» σαρώνει τη χώρα και θα «σαρώσει» όπως είναι φυσικό και τα σχολεία όλης της χώρας

Με τη σειρά του, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όσο και η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή τόνισαν πως τα σχολεία θα ανοίξουν στην ώρα τους ωστόσο, μέχρι τότε μπορεί να έχουν επικαιροποιηθεί τα πρωτόκολλα λειτουργίας του. 

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε ότι μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, έχουμε πολλές ημέρες μπροστά μας για να δούμε πώς θα εξελίσσονται τα κρούσματα, αν θα έχουμε φτάσει την κορύφωση της διασποράς της νέας μετάλλαξης.Στην απέναντι πλευρά, οι επιστήμονες κάνουν δεύτερες σκέψεις και πολλοί από αυτούς αναμένεται να εισηγηθούν το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου. Μάλιστα, αναμένεται αυτό να συμβεί αλλαγές και στο πρωτόκολλο λειτουργίας εκτός του 50+1.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές εξετάζεται να γυρίσουν πίσω στα θρανία με εργαστηριακό τεστ (rapid test) και όχι με τα self test που παρέχονται δωρεάν από το κράτος μέσω των φαρμακείων

Παράλληλα, θα αλλάξει ο βασικός όρος για να περάσει ένα τμήμα σε τηλεκπαίδευση λόγω κρουσμάτων. Σήμερα, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να έχει νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του. Το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στο 30%.

Σε κάθε περίπτωση, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

 www.dikaiologitika.gr