Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

90 Χρόνια ΣΥΦΑ Θεσ/νίκης: Φαντασμαγορική εκδήλωση και εγκαίνια της ΣΕΛΦΑΡ (video-pics)

Ο ΣΥΦΑ γιόρτασε τα 90χρόνα του σε ειδική εκδήλωση στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αναδημοσίευση από voria.gr

Τριπλή ξεχωριστή βραδιά η χτεσινή για τον ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης: Γιόρτασε τα 90 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, πάτησε το start (επίσημα) στη νέα φαρμακαποθήκη και άλλαξε τιμόνι στη διοίκηση του συνεταιρισμού φαρμακοποιών.

Ο ΣΥΦΑ γιόρτασε τα 90χρόνα του σε ειδική εκδήλωση στις νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη με αναφορές στην πορεία των 9 δεκαετιών, τις τρεις προηγούμενες διοικήσεις και τη συνεισφορά του στη ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς μέσα και από την στενή συνεργασία του με τον....


.... Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Η νέα επένδυση του ΣΥΦΑ στη δυτική Θεσσαλονίκη -η πρώτη είναι στη Νέα Ραιδεστό- στοίχισε συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ, όπου απασχολούνται 115 άτομα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Μάλιστα ο κ. Φαρσάκης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διοίκηση του ΣΥΦΑ μετά από 2,5 δεκαετίες δίνοντας την σκυτάλη στον μέχρι τώρα Γενικό Γραμματέα και στενό του συνεργάτη τον Σπύρο Νικολαΐδη. Στην ομιλία του ο κ. Φαρσάκης σημείωσε πως «ο ΣΥΦΑ ξεκίνησε από έναν νοικιασμένο χώρο στην οδό Παπαναστασίου με "πρωτόγονα" μέσα για να φτάσει στο σήμερα και πλέον διαθέτει τεχνολογίες αιχμής και ρομποτικά συστήματα τελευταία γενιάς για τη λήψη και παράδοση των φαρμάκων σε 8 νομούς της Βόρειας Ελλάδας».

Παίρνοντας τη σκυτάλη στη διοίκηση του ΣΥΦΑ ο νέος Πρόεδρος κ. Νικολαΐδης τόνισε πως στόχος της επόμενης περιόδου θα είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, η ανάπτυξη των συνεργασιών κσι όλα αυτά σε χέρι χέρι με τον ΦΣΘ.Στη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν φαρμακοποιοί, πολιτικοί και στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, προβλήθηκε βίντεο με τη διαδρομή του ΣΥΦΑ από το 1932 μέχρι σήμερα. Μάλιστα σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας τη συγκίνησή του, καθώς ο πρώτος Πρόεδρος του ΣΥΦΑ ήταν ο συνονόματος παππούς του, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε την στοχοπροσήλωση της κυβέρνησης σε επενδύσεις που προχωρούν την έρευνα και την καινοτομία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης καθιστώντας την ένα ουσιαστικό τεχνολογικό και αναπτυξιακό hub της χώρας, το οποίο υπηρετεί και η νέα μονάδα της ΣΕΛΦΑΡ. «Άλλωστε», όπως είπε «ΣΕΛΦΑΡ συγκαταλέγεται στις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας και στην τριάδα της Βόρειας Ελλάδας».

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος και Άννα Ευθυμίου, του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, η Αντιπεριφειάρχης Υγείας ΠΚΜ Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσης Ευγενίδης και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.
ΣΥΦΑ: Εγκαινιάσθηκε η νέα φαρμακαποθήκη επένδυσης 12 εκατ. ευρώ

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης εχθές το βράδυ γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του, κάνοντας τα επίσημα εγκαίνια της υπερσύγχρονης φαρμακαποθήκης που δημιούργησε στο Ωραιόκαστρο, μίας επένδυσης 12 εκατ. ευρώ, που φέρνει στην υπηρεσία των φαρμακοποιών τις τελευταίες κατακτήσεις της ρομποτικής.Αναδημοσίευση από grtimes.gr

Εχθές, οι 1.000 φαρμακοποιοί μέλη του ΣΥ.ΦΑ, απέδειξαν στους προσκεκλημένους τους τι μπορεί να επιτύχει ένας συνεταιρισμός όταν διοικείται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και με σταθερή επιδίωξη το όφελος των μελών του, αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα φαρμακεία που τροφοδοτεί.

Η φαρμακαποθήκη του Ωραιοκάστρου, ένα έργο με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες αιχμής στη λήψη και διαχείριση παραγγελιών, υλοποιήθηκε από τη ΣΕΛΦΑΡ ΑΕ, του ομίλου ΣΥΦΑ, σε χρόνους ρεκόρ και παρά τον κορωνοϊό. Οι βάσεις του μεγαλόπνοου αυτού έργου τέθηκαν το 2019 και η αποθήκη λειτούργησε το Νοέμβριο του 2020, συμβάλλοντας καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των φαρμακείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση φαρμακείων κι’ άλλων νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Το έργο που επιτελέσθηκε κατά την τελευταία τριετία παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΦΑ κ. Λάζαρος Φαρσάκης, ο οποίος δήλωσε ότι αποχωρεί από τη θέση του προέδρου μετά από 20 χρόνια, συνεχίζοντας ωστόσο να στηρίζει το έργο του Συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο κ. Φαρσάκης θα παραμείνει ως μέλος της διοίκησης του Συνεταιρισμού, με τον νυν γραμματέα κ. Σπύρο Νικολαΐδη , πρώτο σε ψήφους στις εκλογές του 2021, να καλείται άμεσα από τα λοιπά μέλη, να αναλάβει καθήκοντα προέδρου.
Ο ΣΥΦΑ, ένας γίγαντας που μεγαλώνει

Για όσους δεν γνωρίζουν τον ΣΥΦΑ, του οποίου η διαδρομή παρουσιάζεται σε ειδική έκθεση που στήθηκε για την περίσταση, θα αρκούσε ίσως να αναφερθεί ότι το 2021 πραγματοποίησε τζίρο 220 εκατ. ευρώ.

Ο ΣΥΦΑ είναι η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, έχει 1.000 μετόχους, εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε 8 νομούς, διανέμοντας 16.000 κωδικούς φαρμάκων και παραφαρμάκων, ενώ κατέχει μερίδιο αγοράς 74% σε τοπικό επίπεδο και 7% σε εθνικό. Στο Συνεταιρισμό απασχολούνται 250 άτομα προσωπικό.

Για τη δημιουργία αυτής της δεύτερης αποθήκης, που είναι τριπλάσια σε χωρητικότητα από τις εγκαταστάσεις στη Νέα Ραιδεστό (αποθήκη 3.000 τ.μ.), ο ΣΥΦΑ αγόρασε έκταση 25.400 τ.μ. στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη μεγάλη έκταση κατασκεύασε νέο κτίριο αποθήκης συνολικού εμβαδού 5.750τ.μ., με 12μ. ύψος, 750 τ.μ. γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων.
Το σημαντικότερο όμως τμήμα της επένδυσης αφορούσε το πιο σύγχρονο ρομποτικό σύστημα της Ευρώπης, που ο Συνεταιρισμός προμηθεύτηκε από την Αυστρία και με το οποίο αυτόματα εκτελούνται 12.000 παραγγελίες την ημέρα, στη βάση B2B online ηλεκτρονικών παραγγελιοληψιών από φαρμακεία.

Συνεπώς δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΦΑ επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για να λειτουργεί ως hub διαχείρισης των εμβολίων για την covid-19, στη Βόρεια Ελλάδα.

Τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΦΑ, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου υγείας και φαρμάκου, ενώ παρόντες ήσαν βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίες όπως φυσικά εκατοντάδες φαρμακοποιοί, μέλη του συνεταιρισμού αλλά και πελάτες του.

Σύντομους χαιρετισμούς εκφώνησαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών /ΥΜΑΘ κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κ. Μακεδονίας κα. Μελίνα Δερμεντζοπούλου, όπως και η βουλευτής κα. Άννα Ευθυμίου. Στην εκδήλωση προβλήθηκε και μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.