Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Απ. Βαλτάς για νομοσχέδιο συνενώσεων φαρμακείων: Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρει: "Σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της συνδικαλιστικής μου πορείας. Ένα όραμα που ο Κλάδος διεκδικούσε εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την κατάθεση για διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις συνενώσεις και συνεργασίες φαρμακείων."

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Απόστολος Βαλτάς αναφέρει τα εξής:






Σήμερα είναι μια από τις πιο σημαντικές ημέρες της συνδικαλιστικής μου πορείας. Ένα όραμα που ο Κλάδος διεκδικούσε εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια, σήμερα γίνεται πραγματικότητα με την κατάθεση για διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις συνενώσεις και συνεργασίες φαρμακείων.
 
Μετά από 3,5 χρόνια μελετών, συζητήσεων, ζυμώσεων και συναντήσεων με ομάδες εργασίας, με την ψήφιση του σχετικού άρθρου στη Βουλή θα επιτύχουμε ένα διαχρονικό στόχο για τα φαρμακεία μας. Θα γίνει πράξη αυτό που οραματιστήκαμε, αυτό που πιστέψαμε ότι θα δώσει λύσεις για εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη και προοπτική του ελληνικού φαρμακείου. Σήμερα υλοποιείται η απόφαση της ΓΣ η οποία με συντριπτική πλειοψηφία αποδέχτηκε και ψήφισε την πρόταση της Διοίκησης του ΠΦΣ για συνενώσεις και συνεργασίες, αφού άρχισαν οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ψήφισή του στη Βουλή, χωρίς καμία αλλαγή, από αυτά που αποφάσισε η ΓΣ του ΠΦΣ.
 
Το επίτευγμα αυτό απευθύνεται σε όσους συναδέλφους ονειρεύονται ένα εκσυγχρονισμένο φαρμακείο με καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσω των συμπράξεων και των συνενώσεων.

Επίσης, με αυτό το νομοσχέδιο το Υπ. Υγείας κάνει δεκτό το αίτημα μας για την αποκατάσταση της αδικίας στους νέους συναδέλφους φαρμακοποιούς. Η μέχρι τώρα δυνατότητα ενός συνταξιούχου φαρμακοποιού να «επανέρχεται» στην ενεργό δράση και να διεκδικεί με πρώτη προτεραιότητα τις θέσεις φαρμακείων που αναρτώνται στις Περιφέρειες, θα είναι πλέον παρελθόν. Αυτό το άδικο και απαράδεκτο - για τους νέους συναδέλφους - αλισβερίσι συγκεκριμένων συνταξιούχων «συναδέλφων» σταματάει.

Επιτέλους οι νέοι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μια θέση φαρμακείου, χωρίς τα βαρίδια που καπέλωναν εδώ και χρόνια τις θέσεις αυτές.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς που συμβάλατε στην υλοποίηση του οράματός μας!


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ