Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΦΟΒΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.....!!!!!


Αρκετά επιφυλακτικοί και με ιδιαίτερη αγωνία και φόβο αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες το εμβόλιο κατα της νέας γρίπης , παρότι οι επιστήμονες φαίνονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί!Η Πρώτη φάση του εμβολιασμού στη χώρα μας ξεκινάει 10 -25 Ν οεμβρίου και ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αρνούνται να προσέλθουν για τον εμβολιασμό.Στοιχεία δείχνουν οτι 6 στους 10!!!!!!! δεν θα προσέλθουν για εμβολιασμό.

Η άρνηση αυτή των ελλήνων οφείλεται κυρίως στην υπέυθυνη δήλωση που θα έπρεπε να υπογράψουν οι εμβολιασθέντες για τυχόν επιπλοκές του εμβολίου (μέτρο το οποίο αποσυρθηκε)καθώς και για το ποιές ηλικιακές ομάδες θα έπρεπε να εμβολιαστούν.

Το Υπουργέιο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης ετοιμάζει ήδη τις προσεχείς εβδομάδες ενημερωτική καμπάνια για να μειωθέι η ανασφάλεια στουσ πολίτες και να εμβολιασθούν κανονικά.

Οι επιστήμονες πάντως με βαση τα αποτελέσματα των εμβολιασμών που εχουν ήδη ξεκινήσει στα υπολοιπα κράτη τησ Ευρώπης αλλά και με κλινικές μελέτες αναφέρουν οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανυσυχίας.Συγκεκριμένα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης κ Ε.Γιαμαρέλλου αναφέρει οτι οι πιθανές παρενέργειες απ το εμβολιασμό είναι ήπιες και διαρκούν 2-3 μέρες.'Εχουν καταγραφεί τοπικός ερεθισμός και πόνος στο χέρι,πυρετός και πόνος σε μυς και αρθρώσεις.

Καλό θα ειναι και εμείς οι φαρμακοποιοί ως επιστήμονες υγέιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης να συμβάλουμε αποφασιστικά στην σωστότερη ενημέρωση των πολιτών και να τους καθησυχάσουμε προτρέποντας τους να εμβολιαστούν!