Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοματοποιημένη (;) Διαχείρηση Συνταγών του ΙΚΑ


Όλοι σας θα γνωρίζετε για τις νέες συνταγές του ΙΚΑ που - υποτίθεται - θα άλλαζαν πλήρως από 01/02/2010. Τουλάχιστον στην περιοχή μου - μεταξύ νομού Θεσσαλονίκης και Πέλλας - δεν έχω δει ούτε μία! Μεταξύ μας τώρα, καλύτερα να μη δω και ποτέ!!

Για τα «μηχανογραφημένα» φαρμακεία - όπως λέγονται αυτά που εκτυπώνουν τις τιμές στις συνταγές και βγάζουν τις καταστάσεις μηνός από εκτυπωτή και όχι χειρόγραφα - τα νέα συνταγολόγια ΙΚΑ σημαίνουν αυτόματα και ΤΕΛΟΣ στη μηχανογράφηση των συνταγών από τα φαρμακεία. Ναι λοιπόν καλά ακούσατε! Για να έχει η κεντρική διαχείρηση του ΙΚΑ αυτοματοποιημένο τρόπο ανάγνωσης/ελέγχου των συνταγών πρέπει εμείς στα φαρμακεία να... γυρίσουμε στον χειρόγραφο τρόπο!!

Αντί να γίνει πιο απλός ο τρόπος γραφής των συνταγών όχι μόνο από τους γιατρούς αλλά και να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα από τον φαρμακοποιό, έχουμε ένα ματσούκι χαρτί σχεδόν σε Α5 (!!) με πολλά πλαίσια, με πολλές λεπτομέρειες, με πολλά γιατί να πλανώνται... Σκέτη απάτη θα είναι οι νέες συνταγές... Αντιπαραβάλλω μια συνταγή στην Γερμανία με μια δική μας για να δείτε διαφορές. Απλούστατη, μισή σε μέγεθος από την δικιά μας.

Εύγε λοιπόν!! Πετύχαμε! Για να διαχειρίζονται αυτοί αυτόματα τις συνταγές, θα πρέπει εμείς να το γυρίσουμε στο χειρόγραφο!!!