Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Την Δευτέρα 4/4 αποφασίζει η Αττική για τον ΟΠΑΔ


Στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που συγκαλείται τη Δευτέρα 4/4, παρέπεμψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος τη λήψη απόφασης σχετικά με το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι φαρμακοποιοί στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, λόγω οφειλών του Οργανισμού.
Μετά τη διαβεβαίωση του διοικητή του ΟΠΑΔ Κυριάκου Σουλιώτη πως οι πληρωμές έχουν ήδη αρχίσει ο κ. Λουράντος σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως είναι πράγματι θέμα χρόνου να πληρωθούν και οι φαρμακοποιοί της Αθήνας καθώς τα χρήματα όντως έχουν αποδεσμευτεί - κάτι πάντως που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.
Θέτοντας δύο προϋποθέσεις, αφενός οι πληρωμές να επιβεβαιωθεί πως βρίσκονται σε εξέλιξη και αφετέρου να υπάρξει έγγραφη δέσμευση για τις οφειλές του 2010 -κάτι που αναγνώρισε πως ήδη υπάρχει-, ο κ. Λουράντος είπε πως η Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει αναστολή του εμπάργκο και να δώσει και περιθώριο μέσα στον Απρίλιο για να εξοφληθούν και οφειλές του 2010.
Ο κ. Λουράντος απέδωσε πάντως στην εμπλοκή των Μέσων Ενημέρωσης και την κίνηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου να «ξεσηκώσει τον κόσμο» το γεγονός πως το πρόβλημα βαίνει προς λύση καθώς, όπως είπε, εκκρεμούσε επί ένα μήνα και κανείς δεν έκανε τίποτα.
Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά ανακοίνωσαν αναστολή του εμπάργκο από αύριο 1/4 στους ασφαλσιμένους του ΟΠΑΔ.
 
Πηγή: newsbeast.gr