Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επιστολή ΦΣΑ προς τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ.Σουλιώτη


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Όπως ήδη σας ενημερώσαμε, η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, αποφάσισε στις 4/4/2011 την αναστολή των κινητοποιήσεων απέναντι στο Ταμείο σας, μέχρι 30/4/2011.
Σημαντικό ρόλο στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις και η οποία προτάθηκε στη Γ.Σ., έπαιξε η δέσμευσή σας, ότι:
Α) εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα πληρωθούμε όλες τις οφειλές του Ταμείου σας, που προκύπτουν από τις συνταγές που εκτελέσαμε στα φαρμακεία μας κατά τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011. Και
Β) μέχρι 30 Απριλίου θα πληρωθούμε όλες τις οφειλές του Ταμείου σας για το έτος 2010 για συνταγές που εκτελέστηκαν στα φαρμακεία μας μέχρι και τον Οκτώβριο 2010.  
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε προάγγελοι κακών ειδήσεων, η απλή λογική λέει ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα δεν είναι δυνατή η πληρωμή 7.000 φαρμακοποιών (3.500 φαρμακεία Χ 2 μήνες) του Φ.Σ.Α. Από έρευνα που κάναμε σήμερα, ανακαλύψαμε ότι οι ΥΠΑΔ της Αττικής δεν έχουν όλες ξεκινήσει την πληρωμή των φαρμακοποιών, κάποιες δε που έχουν ξεκινήσει, έχουν προωθήσει για πληρωμή έναν πολύ μικρό αριθμό φαρμακείων. Μερικοί Πάρεδροι μάλιστα, προβάλουν αντιρρήσεις στην υπογραφή των ενταλμάτων για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με το αντικείμενο τους, το οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Δεν είναι δυνατόν π.χ. να απαιτείται για την προώθηση των πληρωμών των μελών μας, νέα ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα που να ισχύει κατά την ημερομηνία πληρωμής. Κάτι τέτοιο ουδέποτε ζητείται από οποιοδήποτε άλλο Ταμείο, ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να το πράττουμε. Αν αυτά τα ξέραμε χθες, να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμφωνούσαμε με την αναστολή της κινητοποίησης. 
Παρότι η Γ.Σ. αποφάσισε να σας δοθεί πίστωση μέχρι 30 Απριλίου για την εξόφληση του ανωτέρω «πακέτου», είναι προφανές ότι αν δεν καταφέρετε να είστε συνεπείς με το πρώτο σκέλος της υπόσχεσής σας που αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2011, είναι αδύνατον να είστε συνεπείς στο δεύτερο που αφορά πολλά περισσότερα εντάλματα.  
Ως εκ τούτου,  το Δ.Σ. θα επανεξετάσει στο τέλος της εβδομάδας την κατάσταση, εκτιμώντας τα δεδομένα και αποφασίζοντας πιθανότατα συνέχιση των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα, 11/4/2011.
            Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε για την υλοποίηση των ανωτέρω, περιμένουμε εναγωνίως τις πληρωμές μας όπως συμφωνήθηκε μεταξύ μας.
Μετά τιμής,
Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κων/νος Λουράντος                       Ηλίας Γιαννόγλου