Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ


Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε να αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φάρμακων στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών ταμείων ΓΕΑ, Οίκος Ναύτου, ΟΣΕ, ΤΥΔΚΥ , από την 1η Οκτωβρίου 2011 ,αν μέχρι τότε δεν έχουν προβεί στην εξόφληση των  οφειλών ,προς τα μέλη του Συλλόγου μας ,όπως ακριβώς ορίζεται από το νόμο. Η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης θα σταματήσει μόλις εκπληρωθούν  οι  συμβατικές  υποχρεώσεις των ταμείων    προς τα μέλη του συλλόγου μας .

Συγκεκριμένα το ΓΕΑ  οφείλει από τον Ιανουάριο του 2011, ο Οίκος Ναύτου από τον Φεβρουάριο του 2011, το ΤΑΠ-ΟΤΕ από τον Μάρτιο του 2011, και τέλος το ΤΥΔΚΥ  από τον Μάρτιο του 2011.

Ο ΟΠΑΔ συνεχίζει  την καθυστέρηση του στην εξόφληση , όμως ελπίζουμε ότι με την δημιουργία του ενιαίου ταμείου ΕΟΠΥΥ  που στο επόμενο διάστημα θα αρχίσει την λειτουργία του, ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για τις εξοφλήσεις των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς.

Τέλος για το ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, συνεχίζουμε την αναστολή της χορήγησης των φάρμακων επί πιστώσει, μιας και υπάρχουν οφειλές από τον Οκτώβριο του 2010.
Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση από την μια , να απαιτεί από τους φαρμακοποιούς ,να αποδίδουν Φ.Π.Α. που δεν έχουν εισπράξει και να πληρώνουν φόρους για εισοδήματα που το κράτος ακόμα τους χρωστά, και από την άλλη να συζητά επιπλέον μείωση ποσοστού κέρδους, όταν έχει θεσπίσει το γνωστό rebate δηλ. την έκπτωση που δίνουμε στα ασφαλιστικά ταμεία και τη μείωση του ποσοστού κέρδους για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους.

 Είναι αδύνατον πλέον, ηθικά αλλά και πρακτικά, να στηρίξουμε την κοινωνική πολιτική ενός κράτους που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες και   να πληρώνουμε από την τσέπη μας την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών.

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          Ο  Πρόεδρος                                         Ο  Γραμματέας 

         Ματσιόλης Κων/νος                                Τσιατσιάνης Θεόδωρος