(Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 5η ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ)
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ:
1.- Συγκεντρώνει ΟΛΕΣ τις συνταγές που εκτέλεσε τον προηγούμενο μήνα για τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες είναι ταξινομημένες και αριθμημένες ανά ημέρα εκτέλεσης.
2.- Εκτυπώνει, σφραγίζει και υπογράφει σε τρία αντίγραφα τη Συγκεντρωτική Κατάσταση (ΣΚΠ)(εκ των οποίων η μία μπαίνει μέσα στο φάκελο).
3.- Αν έχει εκτελέσει συνταγές σε δικαιούχους του ΤΕΑΠΑΣΑ (ΕΤΥΑΠ) , τις ξεχωρίζει και τις τοποθετεί σε ένα μικρό φάκελο.
4.- Εκδίδει ένα τιμολόγιο για τον ΕΟΠΥΥ και εάν έχει εκτελέσει συνταγές σε δικαιούχους του ΤΕΑΠΑΣΑ ( ΕΤΥΑΠ), ένα ξεχωριστό τιμολόγιο για τη συμμετοχή του ΕΤΥΑΠ.
5.- Χωρίζει τις συνταγές σε τρία πακέτα :
- Ένα με όλες τις χειρόγραφα εκτελεσμένες (ανεξάρτητα του αν εκδόθηκαν χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά) και
- Ένα με όλες τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί ηλεκτρονικά και
- Ένα με τις συνταγές του ΤΕΑΠΑΣΑ (ΕΤΥΑΠ) σε ξεχωριστό υποφάκελο, όπως σας προαναφέραμε.
6.- Συμπληρώνει όλα τα στοιχεία που ζητούνται στην εξωτερική πλευρά του φακέλου υποβολής .
7.- Τοποθετεί ΕΝΤΟΣ του φακέλου ΕΟΠΥΥ :
- Τα δύο πακέτα των συνταγών ( χειρόγραφα και ηλεκτρονικά εκτελεσμένες)
- Το μικρό φάκελο με τις συνταγές του ΤΕΑΠΑΣΑ (αν υπάρχει).
- Ένα αντίγραφο της Συγκεντρωτικής Κατάστασης ΕΟΠΥΥ και κλείνει το φάκελο.
8. -Τοποθετεί ΕΚΤΟΣ του φακέλου:
α) Την πρωτότυπη Συγκεντρωτική Κατάσταση και το πρωτότυπο τιμολόγιο,
β) Σε ένα άλλο φάκελο (συλλόγου) με συμπληρωμένα όλα τα στοιχεία (σφραγίδα, κωδικός φαρμακείου, καθώς και η ένδειξη ΕΟΠΥΥ): ένα αντίγραφο της Συγκεντρωτικής Κατάστασης, ένα αντίγραφο του τιμολογίου προς τον ΕΟΠΥΥ, την φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα (αν απαιτούνται)
γ) Σε ένα άλλο φάκελο (συλλόγου): Το τιμολόγιο προς το ΤΕΑΠΑΣΑ (αν υπάρχει) , καθώς και μια συγκεντρωτική κατάσταση των συνταγών ΤΕΑΠΑΣΑ. Έξω από τον φάκελο θα είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία του φαρμακείου (σφραγίδα, κωδικός φαρμακείου καθώς και η ένδειξη ΤΕΑΠΑΣΑ).
9. – Στο βιβλίο υποβολής Φ.Σ.Α. ο μεν ΕΟΠΥΥ αναγράφεται στο νούμερο 96 αναγράφοντας αρχική αξία και συμμετοχή, το δε ΤΕΑΠΑΣΑ (ΕΤΥΑΠ) στο νούμερο 97, όπου το αιτούμενο ποσό του ΕΤΥΑΠ θα αναγραφεί στη στήλη «αρχική αξία»