Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή ΦΣΑ προς τον κ.Βουδούρη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

          Με έκπληξη και απορία λάβαμε το υπ. αριθ. 1154/3-2-2012  έγγραφό σας, περί χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους και από τα φαρμακεία μας αποκλειστικά και μόνο για τον ΟΓΑ.

          Θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε ειδικά αυτή η εξαίρεση αφού, σε προηγούμενο έγγραφό σας (709/26-1-2012) αναφέρετε ρητά ότι «…από 1/1/2012 εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ για τους οποίους ισχύουν πλέον κοινές διαδικασίες παροχών Φαρμακευτικής Περίθαλψης….».


          Εφόσον κρίνεται από τον οργανισμό σας αναγκαίο για λόγους εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων η νεωτέρα απόφασή σας, γιατί αυτή η εξυπηρέτηση να μην υφίσταται και για τους άλλους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών ταμείων και ειδικά για το ΤΥΔΚΥ που ενσωματώθηκε στον ΕΟΠΥΥ την ίδια χρονική στιγμή με τον ΟΓΑ;

          Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, ώστε αναλόγως με το ταμείο στο οποίο ανήκει ο ασφαλισμένος  να ταλαιπωρείται η όχι;

          Δια της παρούσης ζητάμε να εφαρμοστεί επιτέλους το αυτονόητο, που είναι η ενιαία φαρμακευτική περίθαλψη σε όλο τον ΕΟΠΥΥ,  όπως προβλέπεται και  από τον κανονισμό του, άλλως θα μας βρείτε αντιμέτωπους την στιγμή που γνωρίζετε πολύ καλά ότι στηρίζουμε τον νεοϊδρυθέντα οργανισμό σας με  έργα  και όχι με λόγια.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΣΑ


Ο   Πρόεδρος                                                Ο Γραμματέας


Κωνσταντίνος Λουράντος                               Ηλίας Γιαννόγλου