Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Συνεργασία Φ/ών: "Ιστορικές στιγμές"

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ          22-05-12
Συνάδελφοι
Η κρισιμότητα της κατάστασης την οποία βιώνουμε καθημερινά στα φαρμακεία μας συνέβαλε ώστε το διευρυμένο Δ.Σ του ΠΦΣ με τις διοικήσεις των μεγάλων συλλόγων και την παρουσία 14 προέδρων περιφερειακών συλλόγων, να πάρει την ιστορική απόφαση για την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους, μη δυνάμενοι πλέον να ανταποκριθούμε οικονομικά στις απαιτήσεις της αγοράς. Η διαπίστωση της οικονομικής αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του είναι οριστική χωρίς να υπάρχει δυνατότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει κάτι. Οι όποιες υποσχέσεις δόθηκαν μέχρι στιγμής είναι λόγια του αέρα για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.Καμία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει στις υποσχέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων.
Καταφέραμε εδώ και ένα χρόνο να σηκώσουμε στις πλάτες μας την φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλισμένων αποδεικνύοντας στην πράξη τις κοινωνικές ευαισθησίες του κλάδου και την αλληλεγγύη μας έναντι των πελατών μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε λόγω της οικονομικής μας κατάρευσης.
Στόχος των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων είναι οι δαπάνες υγείας να περάσουν στην τσέπη του κάθε ασφαλιζόμενου, πράγμα που το πέτυχαν σε ένα βαθμό και η δραστική μείωση του αριθμού των φαρμακείων με παράλληλη ανάπτυξη πολυεθνικών αλυσίδων ξένων συμφερόντων.
Η βιωσιμότητα πλέον των φαρμακείων μας και των φαρμακαποθηκών εξαρτάται άμεσα από την ρευστότητα στις φαρμακευτικές δαπάνες.



 Η καθολικότητα εφαρμογής της απόφασης για άρση της επί πιστώσει χορήγησης είναι ο μοναδικός δρόμος για την σωτηρία μας. Οι όποιες υποσχέσεις για προσωρινές λύσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα παρά μόνο το διογκώνουν αυξάνοντας τα χρέη μας και υποθηκεύοντας τις επιχειρήσεις μας. Η πρόταση για την σταδιακή εξόφληση μέρους της δαπάνης υπολείπεται κατά πολύ της πρότασης βάση της οποίας πάρθηκε η απόφαση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και ξεκάθαροι απέναντι στους συναδέλφους που αγωνιούν για το μέλλον τους. Η οποιαδήποτε υποχώρηση από τις ειλημένες αποφάσεις του ΠΦΣ θα είναι καταστροφική και βάζει ευθεώς ζήτημα εμπιστοσύνης στα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου.
Κάνουμε έκκληση σε όλους για την καθολική εφαρμογή των αποφάσεων μέχρι την πλήρη εξόφληση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία.
Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα χέρια μας. Κανείς δεν θα έρθει αύριο να μας λυπηθεί και πολύ περισσότερο να μας σώσει όταν τα κατασχετήρια των τραπεζών θα κτυπήσουν την πόρτα μας.
Αυτόν τον αγώνα ή θα τον κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας σε όφελος των ελαχίστων.
Καλούμε τις Διοικήσεις των Συλλόγων και κάθε ένα μέλος τους χωριστά να μην προβούν σε καμία δήλωση μέχρι ότου το ίδιο όργανο με την ίδια ή πιο διευρυμένη σύνθεση πάρει σχετικές αποφάσεις.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ  Π.Φ.Σ
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ