Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επιστολή στον ΑΝΤ1 για το συκοφαντικό ρεπορτάζ προς φαρμακοποιούς

ΠΡΟΣ
ΑΝΤ1
δημοσιογράφο κ. Γεωργίου Φωτεινή

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε το ρεπορτάζ της κ. Γεωργίου στις 27/6 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με την αναστολή πίστωσης των φαρμακοποιών της Αττικής. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε η δημοσιογράφος ήταν πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία και αντικειμενικότητα. Πολλοί δε από αυτούς τους χαρακτηρισμούς ήταν ψευδείς και συκοφαντικοί. Αναφέρθηκε σε βωμό συμφερόντων, τοκογλυφικές πρακτικές και στο «πατούν για να κερδίσουν περισσότερα».

Από πότε η διεκδίκηση οφειλομένων χρημάτων αποτελεί τοκογλυφία ή μήπως εννοείτε ότι εν μέσω αναστολής τα φάρμακα πωλούνται ακριβότερα; Τι ακριβώς θέλατε να πείτε κ. Γεωργίου με αυτές τις πολύ «δημοσιογραφικές» κουβέντες; Μήπως να ρίχνετε μια ματιά σε ένα λεξικό πριν μιλήσετε; Η τακτική σας να διασύρετε και να συκοφαντείτε έναν ολόκληρο κλάδο, διαβάλλοντάς τον με ψεύδη δημοσίως και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, ο οποίος στηρίζει την φαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών με δικά του χρήματα για μήνες ολόκληρους είναι άδικη, εμπαθής, ανήθικη, απαράδεκτη και τυφλά μεροληπτική.



Αναφέρεστε για τους ασφαλισμένους που περιμένουν να πάρουν τα λεφτά τους από τα ασφαλιστικά ταμεία από 3-6 μήνες και αντί να ρίχνετε ευθύνες στα ταμεία αυτά για την καθυστέρηση πληρωμών, ρίχνετε την ευθύνη στους φαρμακοποιούς που περιμένουν περισσότερους μήνες για να πληρωθούν. Έχετε ψάξει μήπως δημοσιογραφικά γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνουν οφειλές, πού πηγαίνουν τα χρήματα των ασφαλισμένων, πόσα χρήματα έχασαν από τα ομόλογα; Ή το εύκολο εξιλαστήριο θύμα είναι ο φαρμακοποιός;

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι ο ΟΠΑΔ οφείλει χρήματα αρκετών μηνών από το 2011, ότι ταμεία όπως ΤΣΑΥ, Τράπεζες οφείλουν επίσης χρήματα μηνών και ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι υπερήμερος ως προς τη σύμβαση που έχει υπογράψει. Να μην αναφερθούμε βέβαια στο γεγονός ότι εάν ο ΕΟΠΥΥ αθετήσει το χρονοδιάγραμμα πληρωμών χιλιάδες επιταγές συναδέλφων είναι στον αέρα και σφραγίζονται άμεσα. Αλλά φυσικά δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά το πώς θα κάνετε ένα λαϊκίστικο και καθαρά προπαγανδιστικό ρεπορτάζ του χείριστου είδους για να προκαλέσετε τον κοινωνικό αυτοματισμό πιθανόν εξυπηρετώντας συμφέροντα ή από απλή άγνοια σε συνδυασμό με ατομική εμπάθεια και μεροληψία σε βάρος των φαρμακοποιών. Διότι πέραν από αυτούς τους δύο λόγους τι άλλο μπορεί να κινητοποιήσει έναν άνθρωπο να λέει ψέματα δημοσίως, να διαβάλλει και να συκοφαντεί άλλους;

Το ρεπορτάζ αυτό επισύρει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σας και τα ψέματά σας μας αδικούν κατάφωρα. Μας κάνουν να νιώθουμε ότι έχετε τυφλή και ανεξήγητη μεροληψία και εμπάθεια σε βάρος μας, κάτι το οποίο μας ζημιώνει και μας αδικεί πολύ περισσότερο τη στιγμή που είστε δημοσιογράφος, οπότε τα ψέματά σας τα διασπείρετε και τα διαδίδετε και στο ευρύ κοινό.

Αυτό εξαπατά, παραπληροφορεί και παραπλανεί τους πολίτες, στρέφοντάς τους εναντίον μας με συνέπεια η ζημιά που μας προκαλεί η συκοφαντική συμπεριφορά και η εμπαθής σε βάρος μας συμπεριφορά σας να πολλαπλασιάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σας απευθύνουμε προειδοποίηση ότι οφείλετε να ζητήσετε είτε εγγράφως είτε δημοσίως προσωπικά εσείς η ίδια συγγνώμη από τους φαρμακοποιούς και τις οικογένειές τους για τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εκτοξεύσατε εναντίον μας και να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διορθώσετε τη ζημιά που έχετε προκαλέσει σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μας και πάνω απ’όλα σε βάρος του δικαιώματος του κόσμου να πληροφορείται αντικειμενικά και αμερόληπτα.

Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον δεν αποκαταστήσετε τους ψευδείς χαρακτηρισμούς σας άμεσα δεν μας απομένει τίποτα άλλο παρά :


  1. Να απαιτήσουμε την πειθαρχική δίωξή σας από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του κλάδου σας για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διαστρέβλωση της αλήθειας, καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και συκοφαντική δυσφήμιση και
  2. Να προσφύγουμε στα αρμόδια δικαστήρια είτε ατομικά είτε ομαδικά σαν φαρμακοποιοί καταθέτοντας σε βάρος σας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων με ενδεχόμενο δόλο και να ζητήσουμε από τις δικαστικές αρχές την πλήρη αποκατάστασή μας και αποζημίωση μας.

Θέλουμε ρητά να σας διαβεβαιώσουμε ότι εφόσον δεν ανασκευάσετε και δεν διορθώσετε τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σας ή με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αρνηθείτε, καθυστερήσετε, παραβλέψετε να διορθώσετε πλήρως και με όλους τους προβλεπόμενους νόμιμους τρόπους τη διαβολή και τις συκοφαντίες σε βάρος μας αυτό θα θεωρηθεί παραδοχή αμετανόητης ενοχής από το μέρος σας και θα απαιτήσουμε συν τοις άλλοις δικαστικώς και χρηματική αποζημίωση την οποία όταν την κερδίσουμε θα την δωρίσουμε στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ως ελάχιστο τίμημα αποκατάστασης της αλήθειας και της τιμής όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων φαρμακοποιών και των οικογενειών τους.

Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας, σε διαφορετική περίπτωση θεωρείστε πλέον τον εαυτό σας προειδοποιημένο.

ΥΓ. Κι επειδή «ασχολείστε» με θέματα υγείας καλό είναι να ρίξετε και μια ματιά στο παρακάτω link http://www.healthview.gr/node/15029 πριν βγάλετε οποιοδήποτε νέο. Καλό είναι να ενημερώνεστε πρώτα. Εάν θέλετε να λέγεστε δημοσιογράφος.

Συνιστολόγοι Farmakopoioi


Την λίστα των συνυπογραφόντων συναδέλφων θα τη βρείτε στο παρακάτω λινκ:

ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ