Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Νοσοκομεία ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, τεράστιες ελλείψεις στα φαρμακεία

Τα προβλήματα στην Υγεία είναι γνωστό σε όλους ότι είναι πολλά. Τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούνται στην αγορά, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε... όποιον φοράει άσπρη ρόμπα, ενώ ταυτόχρονα τα νοσοκομεία είναι χωρίς τα απαραίτητα υλικά.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Νάουσας έκλεισε η Μαιευτική κλινική, το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας λειτουργεί με «δανεικούς» γιατρούς. Οι μονάδες τεχνητού νεφρού σε Κοζάνη και Φλώρινα λειτουργούν με έναν (!) μόλις γιατρό η καθεμία. Ο κατάλογος με τα προβλήματα στα νοσοκομεία δεν έχει τελειωμό, στο νοσοκομείο της Λήμνου μετράνε ήδη 20 μέρες χωρίς κρέας για τους ασθενείς ενώ στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου παραιτήθηκαν οι νεφρολόγοι με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε αδιέξοδο οι 80 νεφροπαθείς.

Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζεται η κινητοποίηση των συναδέλφων της Αττικής αλλά και άλλων φαρμακευτικών συλλόγων διότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει καταβάλει ως όφειλε τον μήνα Απρίλιο ενώ δε πρέπει να ξεχνάμε και τα χρέη του 2011. Έτσι πολλοί ασφαλισμένοι καταφεύγουν στον Πειραιά, με αποτέλεσμα λόγω της αυξημένης ζήτησης πολλά φαρμακεία να κατεβάσουν ρολά λόγω ελλείψεων. Συνάδελφος από τον Πειραιά αναρωτιέται στο παρακάτω βίντεο δικαίως αν θα πληρωθεί  τις πολλές συνταγές που έχει μαζέψει σε λίγες μόλις ημέρες από διάφορες περιοχές της Αττικής...

Δείτε το σχετικό βίντεο από το αποψινό δελτίο του MEGA: