Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Έντονες αντιδράσεις από την εξαίρεση των τραπεζικών από τον ΕΟΠΥΥ- Ανεκλήθη η απόφαση Ρουπακιώτη

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση-βόμβα του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη για εξαίρεση του ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων από τον ΕΟΠΥΥ.

Τρία Ταμεία τραπεζών (ΤΑΥΤΕΚΩ) ζήτησαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κάνοντας χρήση πρόσφατης τροπολογίας Λοβέρδου (Νόμος 4075/2012), που προβλέπει αποχώρηση με μετατροπή του Ταμείου σε  Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) το οποίο φυσικά δε θα δικαιούται κρατικής επιχορήγησης.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας Αντώνιο Ρουπακιώτη και αφορά τα Ταμεία των τραπεζών ΕΤΒΑ (ΤΑΠ – ΕΤΒΑ), Εθνικής (ΤΑΠ – ΕΤΕ) και των Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΠΤΠΓΑΕ), τα οποία υπάγονται στο ΤΑΥΤΕΚΩ.




Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, έκανε λόγο στον ΑΝΤ1 για αρχή του τέλους και κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, προβλέποντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλα Ταμεία.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας, από την άλλη, άφησαν αιχμές κατά της απόφασης Ρουπακιώτηκάνοντας λόγο για αναρμοδιότητα του υπηρεσιακού υπουργού «να καταργήσει απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ και να υπογράψει έξοδο του ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων».

Μετά το τσουνάμι που προκλήθηκε, πάντως, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός παρενέβη στο θέμα και ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας πήρε πίσω την απόφαση.


www.madata.gr