Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΤΟΞΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Κάνοντας μια μικρή μελέτη γύρω από το θέμα των μελλοντικών (;) πληρωμών μας μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι έχουμε πέσει σε μια τεράστια παγίδα την οποία δύσκολα θα αποφύγουμε γιατί όταν θα σκάσει η βόμβα μη πληρωμής η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη.

Αναλυτικότερα ας πάρουμε το καλύτερο των σεναρίων
Συνταγές ΑΠΡΙΛΙΟΥ πληρωμή 48% πήραμε 16 -18ΙΟΥΝΙΟΥ
το υπόλοιπο 22 ΙΟΥΝΙΟΥ εως 25 (ας ελπίσουμε )

Συνταγές ΜΑΙΟΥ (κουτσουρεμένος ) πληρωμή 15-20 ΙΟΥΛΙΟΥ (υπάρχουν κάποιες λίγες ελπίδες να δούμε πληρωμή μιας και ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει τα τελευταία του χρήματα –αν και εφόσον δεν τα δώσει σε γιατρούς η κάπου αλλού που χρωστάει –και είναι και πιο λίγα αυτή τη φορά λόγω αναστολής )

ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Συνταγές ΙΟΥΝΙΟΥ πληρωμή 15-20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (λίγα χρήματα είναι να δώσει πάλι λόγω αναστολής – ας υποθέσουμε με όλη μας την καλή διάθεση ότι θα πληρώσει –αν και τα ζόρια θα αρχίζουν να εμφανίζονται. .

Συνταγές ΙΟΥΛΙΟΥ πληρωμή 15-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (πιθανή έκρηξη της βόμβας που σημαίνει ότι θα μας τραβήξει και λίγο στο περίμενε και μέχρι να αντιδράσουμε θα φάμε μια εβδομάδα
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ (ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ )
ΙΟΥΛΙΟ-ΑΥΓΟΥΣΤΟ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 3 μηνες ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
και γενικά όταν θα σκάσει η βόμβα θα είμαστε πάντα 3 μήνες μέσα .

Επιβάλλεται λοιπόν από το φαρμακευτικό σύλλογο:



  1. Άμεση απαίτηση εγγυητικής τραπέζης από τον ΕΟΠΥΥ προς εμάς για να συνεχίζουμε να τον πιστώνουμε αλλιώς θα απαιτήσουμε τα χρήματα από την τράπεζα (για αυτό άλλωστε πήραν τόσα δις)
  2. Πληρωμή των παλιών οφειλών αναγκαία ώστε όταν σκάσει η προαναφερόμενη βόμβα να έχουμε λιγότερες απώλειες (γιατί παλιές οφειλές συν τις νέες κάνουν ένα coctail πολύ πολύ εκρηκτικό )
  3. Απαίτηση άμεσα ,επαρκής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αλλιώς η βιωσιμότητα του καθίσταται αδύνατη.

Χωρίς τις πιο πάνω προϋποθέσεις η συνέχιση εκτέλεσης συνταγών από μας ισοδυναμεί με αυτοκτονία


Μέντας Θανάσης
Φαρμακοποιός