Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Γενική Συνέλευση ΦΣΑ LIVE: Όλες οι εξελίξεις - Συνεχής ενημέρωση

UPDATE: 08:03

Στις 18:00 ξεκίνησε η κρίσιμη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Την έναρξη των διεργασιών κήρυξε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κ.Λουράντος αναλύοντας την πορεία των κινητοποιήσεων. Αναφέρθηκε στην έναρξη των κινητοποιήσεων, ποιοι ήταν οι στόχοι, αν αυτοί επιτεύχθηκαν, ενώ ανέλυσε στη συνέχεια τα χρέη όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Λουράντος στην αρχική του εισήγηση έδειξε ενοχλημένος από τη στάση ορισμένων φαρμακευτικών συλλόγων. Σε ό,τι αφορά τις συνταγές Ιουνίου τόνισε πως «θα ανοιχθούν όλοι οι φάκελοι προκειμένου να ελεγχθεί το 5ήμερο της εκτέλεσης βάσει του ΠΔ 121/2008» σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις ληγμένες συνταγές τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ με ένα απλό έγγραφό του θεωρεί έγκυρες.

Η πρόταση της πλειοψηφίας του ΔΣ για την ΓΣ συνοψίζεται ως εξής:




  • Συνέχιση της κινητοποίησης όσον αφορά της άρση πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ
  • Επιμένουμε στα δίκαια αιτήματά μας αφού εκτός από το αυτονόητο (εξόφληση τρέχουσων οφειλών) ζητούμε την εξόφληση (μετρητά ή συμψηφισμό) των υπολοίπων παλαιών οφειλών 2011 ΚΑΙ 2012.
  • Υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών ενώ στη συνέχεια την γενική συνέλευση έκλεισε με τη δευτερολογια του ο πρόεδρος Κ.Λουράντος.

Η ονομαστική ψηφοφορία διήρκησε πάρα πολύ. Προηγουμένως στην ψηφοφορία δια ανατάσεως για την συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία, γι'αυτο και αποφασίστηκε ονομαστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα είναι 491 υπέρ και 478 κατά. Ως εκ τούτου η αναστολή συνεχίζεται έως τα τέλη του μήνα.


Νεότερα θα υπάρξουν σήμερα.

Δείτε αναλυτικά ένα προς ένα τα tweets:
























Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώνουμε διαρκώς.