Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

«Φαρμακοποιοί έχετε δίκιο, αλλά... χρεωθείτε κι άλλο!» (video)

Την ίδια στιγμή που όλοι δίνουν δίκιο στους φαρμακοποιούς διότι τα ασφαλιστικά ταμεία τους οφείλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το 2011 και πριν, ταυτόχρονα όλοι ζητούν να κάνουμε πίσω και να συνεχίσουμε να συσσωρεύουμε χρέη επ'αόριστον! Το ένα αναιρεί το άλλο. Οι προμηθευτές μας δεν αρκούνται σε υποσχέσεις. Θέλουν χρήματα, θέλουν επιταγές. Εάν δε πληρωθούμε από τα ταμεία, δε μπορούμε, αδυνατούμε να συνεχίσουμε να αγοράζουμε φάρμακα. Είναι μια δύσκολη πραγματικότητα και όλοι θα πρέπει να την κατανοήσουν.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας κ. Χρήστος Κίττας σε σημερινή συνέντευξή του στο πρωινό της ΝΕΤ παραδέχτηκε ότι οι φαρμακοποιοί έχουν δίκιο αλλά ζήτησε ταυτόχρονα να κάνουμε πίσω γιατί έχουν ήδη εξαντληθεί οι δυνατότητες μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Μάλιστα αποκάλυψε ότι τα χρήματα για την εξόφληση του Απριλίου υπάρχουν (γιατί δε καταβάλονται αφού υπάρχουν; ).

Είναι γεγονός ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Κίττας καταβάλει καθημερινά τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να επιλύσει προβλήματα. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα στην υγεία είναι συσσωρευμένα από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κίττας μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Λύνεται το ένα και δημιουργούνται περισσότερα.

Παρακολουθήστε τη σημερινή συνέντευξη του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας στο πρωινό της ΝΕΤ: