Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Λυκουρέντζος: «Φαρμακοποιοί δείξτε κατανόηση και υπομονή!» (video)

Κατανόηση και υπομονή ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος από τους φαρμακοποιούς μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ. Εμείς ως φαρμακοποιοί απλά του επισημαίνουμε ότι με την κατανόηση και την υπομονή δεν καλύπτεται καμιά επιταγή πάνω στην οποία αναγράφονται ποσά (αριθμοί) και όχι οι λέξεις «ΥΠΟΜΟΝΗ» και «ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ»...

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο υπουργός:



«Οι φαρμακοποιοί επιδεικνύουν κατανόηση, πληρώνονται καθυστερημένα, όχι μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο ορίζει ο νόμος. Η πληρωμή τους κάθε μήνα εξαρτάται από τις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ.

Έχω κατηγορηθεί ότι έχω δείξει περισσότερο ενδιαφέρον στους φαρμακοποιούς από ότι σε άλλους προμηθευτές μας, συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε η κατανομή των χρημάτων να είναι ποσοστιαία και να μην πηγαίνουν τα χρήματα μόνο σε φαρμακοποιούς, αλλά και σε διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού.

Οι φαρμακοποιοί έχουν υποστεί σημαντική μείωση του εισοδήματός τους, έχουν επιδείξει κατανόηση, προσπαθούν να συνεισφέρουν σ'αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Νομίζω ότι η συνεργασία μας θα είναι ομαλή στη συνέχεια και το μόνο που ζητώ από τους ίδιους είναι να επιδεικνύουν και αυτοί υπομονή μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα.»

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα: