Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΦΣΑ: 'Εκτακτη ενημέρωση για πληρωμές ΕΟΠΥΥ 1/8/12


Ο Φ.Σ.Α.  παρακολουθεί με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση τις ανακοινώσεις περί των πληρωμών μας από τον ΕΟΠΥΥ, από υπευθύνους που έχουν αναγάγει το «φέσωμα» σε ιδεολογία. Σύμφωνα με αυτές, ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώσει τους φαρμακοποιούς λόγω της απεργιακής κινητοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας!!! Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε τουλάχιστον αυτές τις μέρες της αδράνειας λόγω απεργίας, να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του, ώστε να προετοιμάσουν τις πληρωμές των φαρμακοποιών, έτσι ώστε όταν λήξει η απεργία να πληρώσει άμεσα τις όποιες οφειλές του.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία εντολή για προετοιμασία των πληρωμών μας, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν χρήματα. Τα 160 εκατ. που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», έγιναν εντός ολίγων ωρών 107 εκατ. και σήμερα αγνοείται το ποσό που έχει απομείνει για τους φαρμακοποιούς. Πληροφορούμαστε ότι με τα χρήματα που είχαν αναρτηθεί και είχαν «δεσμευτεί» για εμάς, πληρώθηκαν κλινικές και άλλοι προμηθευτές του ΕΟΠΥΥ.



Αβέβαιες υποσχέσεις για μελλοντικές πληρωμές, που δεν κοστίζουν τίποτα σε αυτούς που τις δίνουν, θυμίζουν την ελληνική κωμωδία «Περάστε την πρώτη του μηνός»!

Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή ο εμπαιγμός των φαρμακοποιών από την κυβέρνηση και τους «συνοδοιπόρους» της, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η έγγραφη υπόσχεση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη, για πληρωμή από  12 έως 14 εκάστου μηνός έχει καταστεί τελείως αναξιόπιστη. Ήδη έχουμε μπεί στον Αύγουστο και στα φαρμακεία οφείλονται οι συνταγές του Μαΐου και βεβαίως τα χρέη του 2011 παραμένουν απλήρωτα.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις των τριών πολιτικών αρχηγών της νέας μνημονιακής κυβέρνησης είναι κουρελόχαρτο για τα σκουπίδια. Η συνέχιση των μνημονιακών επιταγών στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας, έχει ως σκοπό το κλείσιμο μεγάλου αριθμού φαρμακείων μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης και την δραματική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων. Τα πρωτοφανή μέτρα για 1.500 Ευρώ ετήσια δαπάνη υγείας για τους ασφαλισμένους είναι μέτρα που θα οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο συμπολίτες μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχεδία τους. Να είναι σίγουροι ότι θα βρουν τους φαρμακοποιούς της Αττικής μπροστά τους πολύ σύντομα και με πολύ δυναμικό τρόπο…


Μετά τιμής,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Κωνσταντίνος Λουράντος                                                         Ηλίας Γιαννόγλου