Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΦΣΑΧ: «Συντονισμός Φαρμακευτικών Συλλόγων, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που εξαγγέλλουν Γ.Σ.Ε.Ε. & Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»


Κύριε Πρόεδρε,

Με βάση το γραπτό μήνυμα, που λάβαμε προ ολίγου, σε σχέση με τη στήριξη των συλλόγων που θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,  εκ μέρους του Π.Φ.Σ., έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Επειδή η απεργία, το γνωρίζετε άλλωστε καλύτερα από εμάς, είναι η σοβαρότερη μορφή κινητοποίησης και διαμαρτυρίας, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται και με τον ανάλογο τρόπο από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως αφού η κινητοποίηση Γ.Σ.Ε.Ε. & Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είχε εξαγγελθεί εδώ και μία εβδομάδα περίπου, θα έπρεπε τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα να έχουν πάρει έγκαιρα απόφαση για συμμετοχή στη συγκεκριμένη κινητοποίηση κι όχι να γίνεται «πόλεμος» επικοινωνιακών εντυπώσεων, μεταξύ Π.Φ.Σ., Φ.Σ.Α. και Φ.Σ.Π.



Η διοργάνωση μιας απεργιακής κινητοποίησης, είναι ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα, το οποίο απαιτεί τον ανάλογο χρόνο, ιδιαίτερα όταν απεργούμε ουσιαστικά και όχι όταν κάνουμε ότι απεργούμε. Επειδή από τις ως τώρα προφορικές μας συνεννοήσεις, αλλά και με τους μεγάλους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, είχαμε καταλήξει πως δεν θα συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη απεργία, θα παραμείνουμε συνεπείς σε όσα προφορικά συμφωνήθηκαν, απέχοντας από τον ανταγωνισμό επικοινωνιακών εκδηλώσεων.

Παρόλα αυτά, ενόψει της δύσκολης κατάστασης που διέρχεται η Χώρα και του εργασιακού Μεσαίωνα στον οποίο μας προσανατολίζει η Τρόικα και επειδή αναμένεται μπαράζ 24ωρων ή 48ωρων απεργιών εκ μέρους Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρακαλούμε ως δευτεροβάθμιο όργανο να λάβετε μια σαφή και σταθερή θέση για τη συμμετοχή ή όχι όλων των φαρμακοποιών σε μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας

       O Πρόεδρος                                                      Ο Γ.Γραμματέας


Ανδρέας Σοφιανόπουλος                                          Ευθύμιος Καμίτσος