Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αμπατζόγλου: «Απαράδεκτο να δοθούν τα βρεφικά γάλατα στους... μπακάληδες και τα ψιλικά»! (video)

Απορρίπτει η κυβέρνηση τους ισχυρισμούς των φαρμακοποιών ότι η απόφαση για τη διάθεση και πάλι του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας από τα σούπερ μάρκετ είναι παράνομη και αντιεπιστημονική, ενώ ο υφυπουργός ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς απαντά ότι στόχος είναι η προστασία των πολιτών.

Δηλώσεις επί του θέματος έκαναν ο υφυπουργός ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και εκπρόσωπος των σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε τις δηλώσεις και δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:


Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς: «Θεωρώ αδιανόητη και απαράδεκτη την απαίτηση του προεδρείου των φαρμακοποιών να υιοθετηθεί η ακριβότερη λύση για το βρεφικό γάλα. Διαβεβαιώνω τον σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να αγοράζει προϊόντα στη φθηνότερη δυνατή τιμή. Σεβόμαστε τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων, κι αυτό απαιτούμε από όλους.

Ο καταναλωτής, που ψωνίζει καθημερινά βρεφικό γάλα, γνωρίζει πολύ καλά ποια στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ξέρει καλά ότι οι τιμές που παρουσίασε το Υπουργείο Ανάπτυξης χθες είναι εκείνες που και ο ίδιος βρίσκει μπροστά του όταν ψωνίζει βρεφικό γάλα.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να αποκλιμακωθούν οι τιμές. Κλειστές αγορές, προστατευμένες συντεχνίες και μικροσυμφέροντα θα σαρωθούν στο όνομα του Έλληνα πολίτη».

Πρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου: «Η απόφαση Χατζηδάκη να δώσει τα βρεφικά γάλατα στους μπακάληδες, στα σούπερ μάρκετ και σε οποιοδήποτε κατάστημα ψιλικών είναι απαράδεκτη. Καταρχήν λένε ψέμματα με τις τιμές, δεν υπάρχει αυτό το 20% διαφορά στην τιμή που λένε».