Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αμπατζόγλου ΤΩΡΑ: «Τόκοι υπερημερίας από την 1η μέρα καθυστέρησης στις πληρωμές»!

Μήνυμα ενότητας προς τον κλάδο αποστέλει αυτή την ώρα ο πρόεδρός μας. «Όλοι μαζί ενωμένοι, ο διχασμός δεν ωφελεί, να μη βγαίνει ο καθένας και να λέει διάφορα. Εδώ να διευκρινήσω ότι δε φταινε σε τίποτα οι νέοι συνάδελφοί μας, ίσα-ίσα δυναμώνουν τη φωνή μας, αναφέρομαι κυρίως σε επώνυμους συνδικαλιστές.

Η πρότασή μου περιλαμβάνει δύο άξονες:




1. Προτείνω να καλέσουμε τους αρμόδιους υπουργούς, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και να τους ζητήσουμε να πληρωσουν τον Αύγουστο μέσα στο Νοέμβρη, όπως έχει όντως δρομολογηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση όμως το να ξεχειλωσει περα απο αυτό η ημερομηνία, ήδη εχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Θα τους διαμηνύσουμε λοιπόν ότι περαιτέρω ξεχείλωμα θα οδηγήσει σε πανελλαδικη κινητοποίηση.

2. Η νομική μας ομάδα ξεκινάει αμέσως δυο ενέργειες. Η πρώτη είναι η παρέμβαση κατά των βιομηχάνων για το claw back στο ΣτΕ (επιστροφή του υπερβάλλοντος ποσού από τις φαρμακοβιομηχανίες). Στην πρώτη απόφαση έχουμε κερδίσει, αναμένουμε να οριστεί νέα δικάσιμος, είμαστε αισιόδοξοι.

Το δεύτερο είναι ότι δεχόμαστε μεν τις 60 μέρες ως χρόνο πληρωμής μας, όμως σε περίπτωση που δεν πληρώνουν στις 60 μέρες, από την 61η μέρα θα ζητούμε τόκους υπερημερίας.

Επίσης οποιαδήποτε συζήτηση ανοιχτεί περαιτέρω για άνοιγμα επαγγέλματος, για νέα μείωση στο ποσοστό κέρδους, αποτελεί κόκκινη γραμμή για μας και θα μας βρουν απέναντι με δυναμικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Τέλος είμαι ανοιχτός σε όποιες άλλες προτάσεις υπάρχουν. Γνώμονάς μας όμως πρέπει να είναι πως ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μας σέβεται η κοινωνία, οι συνομιλητές μας και οι 12.000 συνάδελφοί μας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.