Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μάριος Σαλμάς στη ΝΕΤ: «Ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του» (video)

Την διαβεβαίωση οτι "ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του, με το νοικοκύρεμα στα δημοσιονομικά του που έχουμε πετύχει", έδωσε ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Οπως είπε ο υπουργός "τελείωσε η πρώτη φάση μεταρρυθμίσεων, όπου προσπαθήσαμε να κλείσουμε το έλλειμμα. Τώρα, μπαίνουμε στην δεύτερη φάση της καθημερινότητας. Θα επισκεφθώ όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ για να δω πως γινεται η εξυπηρετησει των πολιτών", τόνισε ο κ.Σαλμάς.

Στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων, ο κ. Σαλμάς τόνισε πως...


... λόγω της μείωσης τιμών από το πρόσφατο δελτίο τιμών, οι εταιρείες, οι φαρμακαποθήκες και φαρμακοποιοί, ο καθένας από την πλευρά του φρόντισε να υπερασπίσει τη θέση του μειώνοντας τις όποιες ζημίες. Οι εταιρείες δεν τιμολογούσαν γιατί ανέμεναν την έκβαση της ένστασής τους, ενώ φαρμακαποθήκες και φαρμακοποιοί φρόντιζαν να έχουν άδεια ράφια για να μην βρεθούν σε θέση να αγοράζουν ακριβά και να πουλήσουν φθηνά!

"Πράγματι γίνονται βίαιες προσαρμογές, όλοι ζορίζονται, αλλά δεν θίγουμε τον πυρήνα των κοινωνικών παροχών των πολιτών. Γι' αυτό είπαμε να περιορίσουμε το κέρδος" επεσήμανε ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δείτε το βίντεο:

 
Σαλμάς στη ΝΕΤ για φάρμακα, ΕΟΠΥΥ 18/11/2012 από __5037