Σε ερώτηση του Γιώργου Αυτιά γιατί τη Δευτέρα το πρωί ο ασφαλισμένος θα πρέπει να πληρώσει για να πάρει τα φάρμακά του, ο κ. Σαλμάς απάντησε:
«Θα ξεπεραστούν τα προβλήματα σύντομα, θα το δείτε. Οι κινητοποιήσεις θα λήξουν σύντομα. Να μην ανησυχούν οι πολίτες, ακόμα και να πληρώνουν τα φάρμακά τους στα φαρμακεία λόγω των κινητοποιήσεων, μετά πληρώνονται οι πολίτες από τα ταμεία. Υποβάλλουν δαπάνη και πληρώνονται. (σσ. για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ από την κινητοποίηση του Ιουνίου δεν έχει εισπράξει κανείς ασφαλισμένος τα χρήματά του).
Για τους καρκινοπαθείς:
«Οποιοσδήποτε καρκινοπαθής δε βρίσκει το φάρμακό του από τη Δευτέρα, να με καλέσει στο γραφείο μου για να βρούμε τη λύση».
Για τις ελλείψεις φαρμάκων:
Υπάρχουν ελάχιστες ελλείψεις. Οι ελλείψεις είναι παγκόσιο φαινόμενο, ένας από τους λόγους είναι ότι φαρμακαποθήκες και φαρμακεία κάνουν παράλληλες εξαγωγές. Οι φαρμακαποθήκες κατά 60% είναι συνεταιρισμοί φαρμακοποιών».
Δείτε το βίντεο:
Σαλμάς στον Αυτιά από __5037
