Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή συναδέλφου: "Εθνικός Οργανισμός ΠΑΥΣΗΣ Υπηρεσιών Υγείας"

Τώρα καταλάβαμε επιτέλους τι σημαίνουν τα αρχικά του περιβόητου αυτού οργανισμού, που ταλαιπωρεί ακατάπαυστα τους έλληνες ασφαλισμένους. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δημιουργήθηκε για να βάλει ταφόπλακα στις δημόσιες παροχές υγείας, αλλά και στις ελπίδες των ελλήνων φαρμακοποιών.

Παλιά είχαμε να κάνουμε με πολλά ταμεία, το καθένα με τα δικά του προβλήματα, είτε γραφειοκρατίας είτε καθυστέρησης πληρωμών, καταφέρναμε όμως να περνάμε ανάμεσα από τις συμπληγάδες και να στεκόμαστε όρθιοι. Το τερατούργημα όμως του ΕΟΠΥΥ δε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, είναι ο δικός μας αρμαγεδδών, που θα σαρώσει σαν ανεμοστρόβιλος κάθε ατομικό φαρμακείο.

Δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε, εξαντλήσαμε όλα μας τα αποθεματικά, αρχίσαμε να αναζητούμε δανεικά από συγγενείς και φίλους, προκειμένου να μη στερήσουμε τα φάρμακα από τους πελάτες μας. Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από οικονομική ασφυξία. Μπορεί εμείς να είμαστε οι φαρμακοποιοί, οι κυβερνώντες όμως αποδείχτηκαν αριστοτεχνικοί φαρμακογνώστες, γιατί μας χρύσωσαν το χάπι, που θα μας έστελνε αδιάβαστους, υποδειγματικά! Θέλαμε ενοποίηση των ταμείων, μας την έδωσαν. Θέλαμε ηλεκτρονική συνταγογράφηση , μας την έδωσαν. Θέλαμε δραστική ουσία, μας την έδωσαν.Τι να τα κάνουμε όμως όλα αυτά κύριοι, όταν μας στερήσατε το πιο βασικό για μια υγιή επιχείρηση, το ρευστό!

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους, που είναι διαπλεκόμενα με πολυεθνικά συμφέροντα, μας ρίχνουν λάσπη ασταμάτητα. Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό, στα περίφημα αυτά "πάρτυ" στο χώρο της υγείας οι φαρμακοποιοί δεν ήταν καλεσμένοι. Άλλοι ήταν αυτοί που επωφελήθηκαν στο έπακρο από τις οργιώδεις σπατάλες στα ασφαλιστικά ταμεία, άλλοι πηγαίνανε εξωτικά ταξίδια και θησαύριζαν στέλνοντας μαύρο χρήμα σε φορολογικούς παραδείσους.

Εμείς πληρώσαμε εφορία και ΦΠΑ και για το τελευταίο ευρώ που κερδίσαμε, ας κάνουμε επιτέλους μια σύγκριση πόση εφορία πλήρωσαν οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί τα τελευταιά χρόνια. Οι φαρμακοποιοί όμως φταίνε για όλα, πρέπει να τιμωρηθούν, η νέα τάξη πραγμάτων θέλει πολυεθνικές αλυσίδες φαρμακείων. Αυτός είναι ο ύστατος αγώνας. Κάθε δανεικό φάρμακο φέρνει το οριστικό λουκέτο μια μέρα νωρίτερα!

Φαρμακοποιός υπαίθρου