Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΦΣΑΧ: "Ακραία απεργοσπαστική ενέργεια"


Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο που αναρτήσατε στο διαδίκτυο με αρ. πρωτ.: 52643, με βάση το οποίο επανέρχεστε σε έναν απαράδεκτο και έκνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό μετατροπής, με σφραγίδα ιατρού, της ηλεκτρονικής συνταγής σε χειρόγραφη.

Αν ακόμα ζούμε σε στοιχειώδες καθεστώς δημοκρατίας, αν ακόμα υπάρχουν στοιχειώδεις ηθικοί φραγμοί, αν ακόμα έχουν παραμείνει ίχνη σοβαρότητας, σας καλούμε να αποσύρετε άμεσα το συγκεκριμένο έγγραφο, αλλιώς οι υποσχέσεις που δώσατε χθες στον πρόεδρο του Π.Φ.Σ., είναι για άλλη μία φορά από χείλη πρόεδρου Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ψεύτικες.




Σας υπενθυμίζουμε πως μα βάση τους νόμους του Ελληνικού κράτους, η ηλεκτρονική συνταγή εκτελείτε χειρόγραφα ΜΟΝΟ σε περίπτωση ανεπάρκειας του συστήματος και πάντα εντός των ηλεκτρονικά κατοχυρωμένων χρονικών ορίων, ενώ δεν επιτρέπεται καμία χειρόγραφη παρεμβολή στην ουσία του περιεχομένου της. Σε κανένα νόμο του Ελληνικού κράτους δεν υπάρχει διάταξη που να προβλέπει, πως μετά από κινητοποιήσεις φαρμακοποιών θα δίνεται απεριόριστο χρονικό διάστημα εκτέλεσης σε ηλεκτρονικές συνταγές, ώστε να είναι έγκυρες. Δεν μας διαφεύγει βέβαια, πως αν δεν υπήρχε κινητοποίηση φαρμακοποιών και προβαίναμε με δική μας πρωτοβουλία σε μια τέτοια ενέργεια για εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου, η συνταγή θα περικοπτόταν ως άκυρη.

Και επειδή δεν αγαπάτε τους ασφαλισμένους πιο πολύ από τους φαρμακοποιούς, ο μοναδικός λόγος επαναφοράς της συγκεκριμένης εγκυκλίου, είναι η διάσπαση του φαρμακευτικού κινήματος. Αυτό ως κίνητρο αποτελεί ακραία ηθική χυδαιότητα.

Καλούμε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αν σέβεται ακόμα τη συλλογική σύμβαση, αν επιθυμεί την ενότητα του φαρμακευτικού κινήματος, αν εξακολουθεί να αναζητά το κλονισμένο κύρος του, να προχωρήσει άμεσα σε όσα ένδικα μέσα απαιτούνται, για να λογοδοτήσουν σαν παράβαση καθήκοντος οι υπαίτιοι της συγκεκριμένης «οδηγίας», για να περισωθεί όσο γίνεται η ηθική υπόσταση των κινητοποιήσεων μας.

Η οποιαδήποτε ολιγωρία του Π.Φ.Σ. στο ζήτημα αυτό, τον καθιστά κατά τη γνώμη μας συνυπεύθυνο με τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στην ακραία αυτή απεργοσπαστική ενέργεια.


Με τιμή
Για τον Φ.Σ. Αχαΐας




   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ                        ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ