Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ζαρογουλίδης: Μας πληρώνουν με δικά μας λεφτά και λέμε και ευχαριστώ!

(Τα παρακάτω αποτελούν ελεύθερη σκέψη για όλα και ΟΛΟΥΣ, βγαίνουν μέσα από την ψυχή μου, οπότε συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.)

Τι σημαίνει αναδρομικό rebate...
A. Πήρανε φράγκα από εμάς Δεκ 2012 για λεφτά που έπρεπε να μας πληρώσουν 1 χρόνο και κάτι πριν, με λεφτά που έπρεπε να μας έχουν αποδώσει 40 ημέρες πριν και ενώ είναι ληξηπρόσθεσμοι ήδη 30 ημέρες, για τον επόμενη πληρωμή! 

B. Τα λεφτά δεν έφταναν και το ξέραμε από νωρίς, χρειαζόταν όμως μια μεθόδευση η ιστορία για να γίνει πιστευτή, τι σημαίνει όλο αυτό! Όλος ο Ελληνικό λαός υποφέρει και του κόβονται χρήματα. Δυστυχώς, ο μόνος όμως ‘’μαμάκας’’, που με αυτά τα χρήματα έπρεπε να πληρώσει και...



... προμηθευτές ήταν ο φαρμακοποιός, ο οποίος στην τελική επειδή τα χρωστάει ή έβγαλε λέει πολλά έως και σήμερα πρέπει να βρει έξτρα λεφτά αφαιρώντας του έτσι τη δυνατότητα να πει:… ‘’ρε συ θα ξοδεύω λιγότερα και θα τη βγάλω’’ …ο Φαρμακοποιός κύριοι ‘’παπάδες’’, τις αγορές τις έκανε και τα λεφτά που έχει πλέον να λάβει είναι κατά πολύ λιγότερα από αυτά που περίμενε και εντελώς απρογραμμάτιστα ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφαιρέσατε από αυτόν, διότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται υπερήμερος απέναντι στις υποχρεώσεις και υποσχέσεις του σε 3ους.

Γ. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το rebate plus (R+) αποτελεί το προϊόν πνευματικού οργασμού μπροστά στο πρόβλημα ανεύρεσης των κεφαλαίων για την πληρωμή των λογιστικών εγγραφών των φαρμακοποιών. Τις ονομάζω λογιστικές εγγραφές διότι, μόνον λεφτά δεν μπορείς να τα ονομάσεις έπειτα από ενάμιση χρόνο, σε τέτοιο διάστημα μόνο κρασί μπορείς να πιεις. Παρόλα αυτά, ο εγκέφαλος ο σύμβουλος παρά τω υπουργώ, το σκέφτηκε καλά το πράμα… Ξεδίπλωσε τη σκέψη του με την ως άνω ερωτική συνεύρεση, ζορίστηκε και άστραψε : ‘’… πάρτε τα από τους ίδιους δεν θα καταλάβει κανείς τίποτα ‘’. Έτσι και έγινε …αλλά πώς θα γίνει η σκέψη σενάριο; 

-θέλουμε σπρώξιμο….

-Είναι Απλό λέει ο σύμβουλος και πάλι ….το σενάριο είναι γνωστό, ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας με τις κατάρες τις φαρμακοποιού, λες ότι ανοίγεις κι άλλο το επάγγελμα , λες ότι δίνεις τα OTC στα super market, τα φάρμακα στα fast_φουντάδικα, λες ότι θα εκτελείς στο σύνταγμα 50 φαρμακοποιούς την ημέρα, θα απαγορεύσεις τις απεργίες, τις συναθροίσεις και τις γονιμοποιήσεις ,λες ότι βρέθηκε κρυμμένο έγγραφο σε τεύτλο από τους Μάγια που λέει το τέλος του κόσμου μπορεί σταματήσει θυσιάζοντας 9000 Έλληνες φαρμακοποιούς, τέρμα οι σύλλογοι και οι μαλ.....ίες, σε μια κοινωνία που φορολογούμε τα νέα Ελληνόπουλα για να γίνουν λιγότερα, χτυπάμε την παραδοσιακή χριστιανική Ελληνική οικογένεια στην βάση της, όλα γίνονται, όλα είναι πιστευτά, ….έτσι και έγινε. 

Και ξυπνήσαμε μια μέρα και πήραμε ξανά την κόκκινη μπογιά και βάψαμε ξανά τις γραμμές και βάψαμε από πάνω το μπορντό και το κάναμε ξανά κόκκινο και πορφυρό και εκεί που είμαστε έτοιμοι να τους τινάξουμε συθέμελα……. Χτύπησε το ξυπνητήρι και ξυπνήσαμε ... Όνειρο ήταν κι αυτό είπαμε και ξυπνήσαμε και είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας και να σηκώσουμε και το EURO ξανά και το πιο σημαντικό σε 2 μερούλες να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και λεφτά έρχονται… ορέ μήπως κοιμόμαστε ακόμα τσιμπήστε με να δω να είμαι ξύπνιος …δεν έχει σημασία που με δικά μας λεφτά μας πληρώνουν ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ… σημασία έχει ότι ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ και όλοι εμείς αγαπάμε όλον τον κόσμο γιατί είναι Χριστούγεννα!!!

ΥΣ. Μαλ..κα εκτελεσάκια το κατάλαβες πόσο θύμα είσαι που εκτελείς από τον Ιούνιο τις συνταγές του διπλανού? κάνε πρόσθεση (R)+(R+)+C+T+(-S)=P για να δεις όχι τι περισσεύει γιατί δε μένει τίποτα η πράξη έχει αρνητικό πρόσημο!!!!

Όπου 

R = Rebate
R+= Rebate plus
C = κόστος πωληθέντων
T= Tax (9%)
S= Τζίρος συνταγών
P = κέρδος

Για το 50% των οφειλών του κράτους για το 2011 πλήρωσες εσύ μια φορά σήμερα κ μία θα πληρώσεις και στην εφορία, εισπράκτορας του δημοσίου ήσουν και γι αυτό θα τους πληρώσεις και από πάνω, όλα στην ζωή είναι όμως , Μαθαίνεις όπως όλοι μας ..έστω και δύσκολα! Εσένα οφείλουμε να σε ευχαριστήσουμε βαθύτατα για την κοινωνική σου προσφορά μέρα που είναι σήμερα… Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας Μεγάλη η χάρη της ! ! !


Παναγιώτης Ζαρογουλίδης 
Φαρμακοποιός ΜΒΑ