Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Βρούτσης: Οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών φορέων από 2014

Την οικονομική και διοικητική ενοποίηση όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από το 2014, με ενιαίο τρόπο για τον υπολογισμό εισφορών και συντάξεων, προανήγγειλε σήμερα, 19 Ιανουαρίου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Ημερησία, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως...

...η εν λόγω πρωτοβουλία «είναι από μία από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που ετοιμάζουμε για το ασφαλιστικό σύστημα το 2014», υποστηρίζοντας παράλληλα πως η «συνύπαρξη πολυπληθών κλάδων υπό την ομπρέλα των βασικών ταμείων ασφάλισης με την παράλληλη διατήρηση της διοικητικής, ηλεκτρονικής λογιστικής και οικονομικής αυτοτέλειάς τους συνεπάγεται αυξημένο κόστος για τους ασφαλισμένους, τις υπηρεσίες και το κράτος».

Στρέφοντας το βλέμμα του στις αλλαγές που εκτυλίσσονται στο χώρο των εργασιακών σχέσεων, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι «οι αλλαγές των 2,5 τελευταίων ετών στα εργασιακά έχουν κλείσει όλα τα θέματα που έθεσαν οι δανειστές μας», στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολουθεί η χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη πως το αρνητικό χάσμα ανταγωνιστικότητας που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και άλλων κρατών θα καλυφθεί με την ωρίμανση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που έχουν υλοποιηθεί.

www.skai.gr