Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πού είναι τα λεφτά του Οκτώβρη; Ορατός ο κίνδυνος μαζικών λουκέτων φαρμακείων

Έντονη ανησυχία στους κόλπους των συναδέλφων προκαλεί το γεγονός της σημαντικής καθυστέρησης - και πάλι - των τρέχουσων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ακούσαμε από επίσημα χείλη συνδικαλιστών μας ότι τα χρήματα του Οκτώβρη ήταν εξασφαλισμένα και ότι θα τα παίρναμε εγκαίρως. Μάλιστα, από τις 24 Δεκεμβρίου (!!!), έχει αναρτηθεί ένα ποσό έναντι των οφειλομένων Οκτωβρίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ - όπως είχαμε ενημερώσει - παραμονή Χριστουγέννων. Φυσικά για τον Οκτώβρη δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ.

Είναι φανερό ότι εξαπατηθήκαμε. Είναι φανερό ότι...




... η ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν έχει πια ίχνος αξιοπιστίας, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Αποπροσανατολίζει τους συναδέλφους, τρέφει φρούδες ελπίδες, δημιουργεί προσδοκία πληρωμής. Μάταια όμως.

Εάν δε πληρωθεί ο Οκτώβρης μέχρι τα τέλη του μήνα, είναι ορατός ο κίνδυνος πλέον, να έχουμε ομαδικά λουκέτα φαρμακείων.

Το τυράκι των οφειλομένων ΟΠΑΔ το φάγαμε, το χωνέψαμε. Όπως φαίνεται πληρωθήκαμε εις βάρος των τρέχουσων οφειλών. Και επειδή βρισκόμαστε στην αρχή κιόλας του έτους, άρα στην αρχή της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τολμούμε να πούμε ότι χρήματα υπάρχουν. Απλά δε δίνεται η εντολή να πληρωθούμε. Το γιατί παραμένει άγνωστο (ή μήπως είναι γνωστό γιατί κάποιοι θέλουν χιλιάδες λουκέτα φαρμακείων;).

Και αυτή η εβδομάδα τελειώνει... Αύριο μην περιμένετε κάτι... Χρήματα δεν παίρνουμε...

Από βδομάδα και βλέπουμε λοιπόν...

Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα θα σας ενημερώσουμε άμεσα.