Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΦΣΑ: Επιστολή προς ΕΟΠΥΥ για rebate και "λογαριασμούς ΙΚΑ"


Κύριε Πρόεδρε,
         
          Α) Όπως πληροφορούμεθα, ο ΕΟΠΥΥ πρόκειται σύντομα να εξοφλήσει τα χρωστούμενα του ΟΠΑΔ τους έτους 2011, πιστώνοντας κατευθείαν τους ατομικούς λογαριασμούς των φαρμακοποιών – μελών μας, που διατηρούσαν στις τράπεζες όταν πληρώνονταν από το ΙΚΑ. Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αρκετά μέλη μας δεν διατηρούν πλέον αυτούς τους λογαριασμούς, γεγονός που θα τους δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Δεν κατανοούμε τους λόγους που προβαίνετε σε αυτή την ενέργεια, αφού στις 14 και 15 Μαρτίου του 2012, που πληρώσατε την προκαταβολή των χρεών του ΟΠΑΔ , χρησιμοποιήσατε τον διανεμητικό λογαριασμό του Συλλόγου μας. Τι άλλαξε από τότε έως σήμερα; Άλλωστε η Συλλογική Σύμβαση που έχουμε υπογράψει, αναφέρει ότι οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω του διανεμητικού λογαριασμού.



          Επιπλέον θεωρούμε απαραίτητη την αποστολή  εκ μέρους του Οργανισμού σας  αναλυτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων των πληρωμών αυτών,  ώστε να υπάρχει γνώση και διαφάνεια.  
          Β) Κατά την εξόφληση των χρεών του ΟΠΑΔ θα κρατηθεί σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, από κάθε ένα μέλος μας rebate   3,5%, το οποίο εμπεριέχει ΦΠΑ που έχουμε αποδώσει στο Κράτος. Ζητούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για τον τρόπο αφαίρεσης του ποσού αυτού από τις φορολογικές μας δηλώσεις, καθώς και για την επιστροφή του αντίστοιχου ΦΠΑ που έχουμε καταβάλει για το ποσό αυτό.
                                                               


                                                για τον Φ.Σ.Α.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                   ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ