Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΦΣΑΧ: Η απατηλή λάμψη της υποκρισίας


Κύριοι,
Εξακολουθούμε, να αναμένουμε απάντηση στο με αριθ. πρωτ. 30/21.01.13. έγγραφό μας,καθώς και την έγγραφη επικοινωνία σας, με τη Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, σε σχέση με την ατομική πληρωμή τριών συναδέλφων μελών του Φ.Σ. Αχαΐας και του Διανεμητικού Λογαριασμού των μελών του κατά την κινητοποίηση του Σεπτεμβρίου.

Προξενεί, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός, πως και στα δύο Δ.Σ. το προεδρείο και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος, κωλυσιεργούν προκλητικά στο ζήτημα αυτό, παρότι σε προσωπική τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Αχαΐας, του αναλύθηκε επαρκώς το ζήτημα και δεσμεύτηκε πως θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.



Σημειώνουμε πάντως, πως τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις, είχε δώσει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. σε σχέση με την αντισυναδελφική συμπεριφορά μέλους του Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο, ενώ ο Φ.Σ. Αχαΐας βρισκόταν σε άρση πίστωσης από 01.04/11 με τον ΟΑΠ/ΔΕΗ,  προχώρησε σε συνεννόηση με τον σύλλογο συνταξιούχων του ΟΑΠ/ΔΕΗ-Πάτρας σε ανάρτηση αφίσας στα γραφεία του ΟΑΠ/ΔΕΗ, που καλούσε τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΠ/ΔΕΗ, να επισκέπτονται το φαρμακείο του εν λόγω «συναδέλφου», στο Αντίρριο όπου θα έπαιρναν φάρμακα με πίστωση. Ενημέρωνε μάλιστα, η συγκεκριμένη αφίσα και για το αντίτιμο του εισιτηρίου του φέρυ μπωτ Ρίο-Αντίρριο!!!

Προς τιμήν του, το μέλος του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. Σιαπκαράς, Παναγιώτης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φ.Σ. Αχαΐας, πριν από το προηγούμενο Δ.Σ.του Π.Φ.Σ. και ενδιαφέρθηκε προσωπικά, να θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ. Εντύπωση όμως, προξένησε το γεγονός,πως ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., του απάντησε όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος ο κ. Σιαπκαράς σε νεώτερη τηλεφωνική επικοινωνία, πως δεν είχε αντιληφθεί το ζήτημα σε όλες του τις διαστάσεις! Το ζήτημα λοιπόν, κύριοι του Δ.Σ. είναι απλό: 3 μέλη του Φ.Σ. Αχαΐας, και του ΔΙ.ΛΟ.ΦΑΡ. Αχαΐας, κατέθεσαν συνταγές για το διάστημα 18-30 Σεπτεμβρίου στο Διανεμητικό Λογαριασμό του Φαρμακευτικού μας Συλλόγου. Τον Δεκέμβριο,που έληξε η πληρωμή των συνταγών του μηνός Σεπτεμβρίου, η πληρωμή τους πραγματοποιήθηκε στους ατομικούς τους λογαριασμούς και όχι στον Διανεμητικό μας Λογαριασμό, ως νόμιμα όφειλε ο ΕΟΠΥΥ να πράξει και επειδή, ο μόνος λόγος που μπορεί να το πράξει αυτό ο ΕΟΠΥΥ, όταν φυσικά αναφερόμαστε και σε παλαιές συμβάσεις φαρμακείων, είναι η ύπαρξη διπλής κατάθεσης. Αναμένουμε το αυτονόητο, ως απάντηση επίσημη εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ που την οφείλει και ως Δημόσια Υπηρεσία και ως συμβατική υποχρέωση αλλά και ως αμειβόμενη από τους φαρμακοποιούς της Αχαΐας, ελεγκτική Υπηρεσία.

Η απάντηση αυτή, που θα έδινε τα περιθώρια για μία αύξηση του κύρους του Π.Φ.Σ. σε σχέση με τους γνωστούς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, που έχει στήσει ο ΕΟΠΥΥ από τον Ιούνιο του 2012, δεν δίνεται και όσο δεν δίνεται τόσο οι οποιεσδήποτε επαναστατικές κορώνες περί «κινητοποιήσεων και Βιετνάμ», που εκφέρονται από τα χείλη του προέδρου και του προεδρείου γενικότερα, θα παραμένουν πομφόλυγες. Φαίνεται, πως η πρόταση μομφής, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη γενική μας συνέλευση, ουδόλως ενόχλησε την αισθητική και το φιλότιμο, του προεδρείου του Δ.Σ.
Αναμένουμε, τουλάχιστον από την τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να «κινήσουν γη και ουρανό» ώστε ο Φ.Σ. Αχαΐας, να λάβει την απάντηση που δικαιούται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλιώς την ίδια ποιότητα, θα έχουν και οι δικές τους κορώνες, περί «αγωνιστικότητας και κινητοποιήσεων» ενώ οι καταγγελίες τους για τις αυθαιρεσίες του προεδρείου, του Π.Φ.Σ. θα αποτελούν ταπεινή συμψηφιστική λογική. Ο Φ.Σ. Αχαΐας, θα φτάσει μέχρι τα άκρα με τον ΕΟΠΥΥ, για το συγκεκριμένο ζήτημα και μέσα στον Μάρτιο, θα προχωρήσει και στα ένδικα μέσα που απαιτούνται. Είναι σαφές πως κατά τη γνώμη μας, το ζήτημα αυτό, ξεπερνά τα στενά όρια ενός συλλόγου και άπτεται στον πυρήνα της ουσίας, των κινητοποιήσεων αλλά και των διεκδικητικών δικαιωμάτων, κάθε Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Χώρας.

Όμως, ενθυμούμενοι τις φθινοπωρινές κορώνες του προέδρου του Π.Φ.Σ.. περί των δικαιωμάτων του ως προέδρου και επικεφαλούς της πλειοψηφούσας παράταξης, να ρυθμίζει την αρχή και το τέλος των κινητοποιήσεων, του υπενθυμίζουμε ότι η θέση του προέδρου, εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις. Εκτός αν ο συνδικαλιστής, καταντά πολιτικάντης του επιπέδου «λεφτά υπάρχουν». Δεσμεύτηκε για την πειθαρχική παραπομπή του ζητήματος, του φαρμακείου του Αντιρρίου, ενώπιον της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. Αναμένουμε την απόφαση ως «φύλλο συκής» πριν  αποζημιωθεί και επιβραβευτεί για τις πράξεις του από την αναμενόμενη πληρωμή της Δ.Ε.Η., έστω δύο χρόνια μετά. Αναμένουμε και απαιτούμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ «ως φύλο συκής» για την υπογραφή του προέδρου, που δεσμεύει όλους μας, στη συλλογική σύμβαση.
Δεν θα σταματήσουμε να ενοχλούμε, όλο και πιο έντονα, για ένα ζήτημα, που έχει δυναμιτίσει την ενότητα  του συλλόγου μας.

Για τον Φ.Σ. Αχαΐας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ         ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΜΙΤΣΟΣ