Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Κ.Λουράντος: Το αυτονόητο ... και η ενότητα !


Είναι προφανές ότι η ανωνυμία ορισμένων , η αγανάκτηση που δίκαια έχει κυριεύσει τους συναδέλφους μου αλλά κυρίως οι εν θερμώ σκέψεις κάνουν πολλούς να μην μπορούν να ανακαλύψουν πίσω από τις λέξεις μου, το τι ακριβώς εννοώ.

Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να διευκρινίσω απολύτως τίποτα, αφού φαίνεται καθαρά ότι η εμπιστοσύνη γενικά εξαρτάται από το αν συμφωνεί κάποιος με τις σκέψεις σου ή όχι. Εάν συμφωνεί είσαι της απολύτου εμπιστοσύνης του, μέχρις ότου κάποια στιγμή διαφωνίσει οπότε σε ... απορρίπτει!! Η εμπιστοσύνη όμως δεν είναι λάστιχο .... να το χρησιμοποιείς ανάλογα με την περίπτωση!


Όμως οφείλω να πάρω καθαρή θέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο στον κλάδο αλλά και στους Συλλόγους μας αφού μερικά αυτονόητα πράγματα δεν γίνονται αντιληπτά.

Η συνάντηση των προέδρων με πρωτοβουλία δική μου και σύμφωνη γνώμη πολλών προέδρων, δεν έγινε γιά να διχάσει, αλλά για να δοθεί η ευκαιρία να δούμε ποιοί μπορούν και πως να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τού κλάδου. Είναι σίγουρο ότι αυτό έφερε σε μεγάλη αμηχανία τον ΠΦΣ , ο οποίος δεν είχε καμία διάθεση να πραγματοποιήσει τέτοια συνάντηση.

Σύρθηκε όμως από εμάς τους 20 μέχρι στιγμής προέδρους και πραγματοποίησε τελικά την συνάντηση αυτή την ίδια ημέρα την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος που την είχαμε εμείς προαναγγείλει ! Ηταν μία ... ακατονόμαστη πράξη για την οποία δικαιολογία δεν υπάρχει. Ηταν μια πράξη που και στο παρελθόν είχε γίνει όταν ο ΦΣΑ είχε προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ανάλογη συγκέντρωση προέδρων.

Σκεφθηκα τρείς κινήσεις – απαντήσεις στην πρόκληση του ΠΦΣ ... Ή να μεταφέρουμε την συγκέντρωσή μας σε άλλο μέρος όπως π.χ.σε ένα ξενοδοχείο, ή να αλλάξουμε ημερομηνία ή να πραγματοποιήσουμε την συγκένρωσή μας όπως την είχαμε προαναγγείλει αδιαφορώντας για την αντίδραση του ΠΦΣ.

Στην πρώτη κίνηση θα υπήρχαν δύο συγκεντρώσεις Προέδρων, των ... φίλα προσκείμενων προς τον ΠΦΣ και των .... ανταρτών !!! ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για την Κυβέρνηση . Ο κλάδος εν διασπάσει και προφανώς χωρίς ΚΑΜΙΑ δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις. Κάτι δηλαδή σαν δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες που πραγματοποιούνται την ίδια στιγμή σε διαφορετικό γήπεδο και που ο κάθε προπονητής κατασκοπεύει από το ραδιόφωνο την ροή του άλλου αγώνα! Η επόμενη ημέρα θα εύρισκε τον κλάδο κομμένο στα δύο, χωρίς φυσικά την δική μας υπαιτιότητα... αλλά άντε να εξηγήσεις τα ... αυτονόητα. Τα ΜΜΕ θα οργίαζαν και θα χωριζόμασταν στους «καλούς» του ΠΦΣ και τους «κακούς»... αντάρτες. Ισως μάλιστα αυτό να το επιδίωκαν κάποιοι.

Η αλλαγή ημερομηνίας από τώρα δεν θα άλλαζε τίποτα αφού όποτε θέλουμε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την συνάντησή μας αυτή μετά την συνάντηση του ΠΦΣ. Το να συμμετέχεις άλλωστε σε μία συνάντηση δεν σημαίνει ότι συμφωνείς με ότι ειπωθεί...

Αντιθέτως, το να δεχθούμε τον ΠΦΣ στην ΔΙΚΗ μας συνάντηση ήταν το σωστότερο. Αλλως τε ζητούμε Πανελλαδική αντιμετώπιση του προβλήματος και όχι ... τοπική. Γι αυτό και στην πρόσκλησή μας ζητούσαμε τον ΠΦΣ. Δεν καταργούμε τον ΠΦΣ επειδή δεν συμφωνούμε μαζί του. Δεν καταργούμε το δευτεροβάθμιο αυτό όργανο, αφού δεν ανοίκει στο σημερινό Δ.Σ. αλλά σε όλον τον φαρμακευτικό κόσμο. Αλλάζουμε ηγεσίες , αλλά δεν καταργούμε όργανα.. Οσον αφορά αυτά τα περί καπελώματος κ.λ.π. τα αντιπαρέρχομαι διότι μπορούν να υπάρξουν μόνο.... αν τα αποδεχθούμε!

Στην συνάντηση αυτή τον λόγο θα έχουν οι Πρόεδροι, οι οποίοι και θα πάρουν θέσεις και θα δόσουν ... εξηγήσεις , χωρίς καθοδηγητές και ακολούθους ισότημα και ελεύθερα.Θα δόσουμε την μάχη μας όπως την έχουμε προγραμματήσει αλλά ανοιχτά χωρίς αποκλεισμούς και υπεκφυγές. Όλοι μαζί και όχι χωρισμένοι στα δύο. Διότι δεν είμαστε σε διαφορετικό γήπεδο....

Κάποιοι στο παρελθόν από τον ΠΦΣ μου επιτέθηκαν, μιλώντας για ... «ταγούς και ουραγούς», δηλώνοντας προφανώς ότι οι ταγοί είναι οι ίδιοι σε αντιδιαστολή με εμένα που με κατέταςαν στους ... ουραγούς! Ήταν αυτοί που μιλούσαν για.... δήθεν ενότητα του κλάδου. Είναι σήμερα οι ίδιοι που την πυροβολούν... 

Ε !!!! Εγώ δεν πρόκειται να την σκοτώσω ....! Ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνω. 

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ