Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Κ.Λουράντος: Tα ινδικά χοιρίδια


Φαίνεται ότι αυτό που πίστευα μέχρι τώρα δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα! Πίστευα ότι καταντήσαμε ένα απέραντο εργαστήριο πειραμάτων, στο οποίο τα πειραματόζωα έχουν χωριστεί σε τάξεις ... που δεν είναι άλλες από τους κλάδους στους οποίους  οι «επιστήμονες» κάνουν τα πειράματά τους ! Καταντήσαμε ινδικά χοιρίδια με ειδικές προδιαγραφές για τα απαιτούμενα πειράματα... των Γερμανών «φίλων» μας. Ινδικά χοιρίδια «φαρμακοποιοί» με αντοχές στις πληρωμές ΕΟΠΥΥ , ινδικά χοιρίδια «ιατροί» με αντοχές στα νοσοκομειακές  ελλείψεις υλικών, ινδικά χοιρίδια «συνταξιούχοι» με αντοχές στην πείνα, ινδικά χοιρίδια «υπάλληλοι» με αντοχή σε μισθούς χαμηλότερους και από την Ινδία, ινδικά χοιρίδια «πολιτικών» με ιδιαίτερη προσαρμογή στην «παχυδερμία» και στην «οσφυοκαμψία», ινδικά χοιρίδια με ποικιλία και κυρίως ... υπακοή!
Όμως δεν είναι μόνο έτσι τα πράγματα...



Φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα απέραντο τρελοκομείο, που τα ... ινδικά χοιρίδια προσπαθούν να σωθούν κάνοντας το κάθε ένα ότι θέλει , κατά το κοινώς λεγόμενο «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω» !!!
Όλοι ζητούν να πάρει κάποιος πρωτοβουλία, αλλά όταν βρεθεί αυτός, τότε ... ανακαλύπτονται  πίσω από αυτόν ... προσωπικές φιλοδοξίες και ... περίεργες τακτικές. Όλοι ζητούν να συντονίσει κάποιος μια αντίδραση, απέναντι σε ένα κράτος αφερέγγυο και ελεεινό, ειδικά όταν τα θεσμικά όργανα αδρανούν , αλλά όταν .... τολμά να το κάνει , τότε ... ξεφεύγει από την πεπατημένη και τίθεται η ερώτηση γιατί ... αυτός και όχι τα θεσμικά όργανα που ... δεν αντιδρούν !!!

Σήμερα οποιαδήποτε πρωτοβουλία παρεξηγείται, περνάει από κομματικό κόσκινο, γίνεται προσπάθεια να αναλυθούν οι σκοποί της .... Και όλα αυτά έχουν αποκλειστικό σκοπό την ποδηγέτηση της προσπάθειας και της οικειοποίησης των όποιων πιθανών κερδών! Η απόλυτη κομματική υποταγή ...

Παρόλο που έχω επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν διακατέχομαι από καμία προσωπική ή πολιτική φιλοδοξία, ούτε διάκειμαι ευμενώς προς κάποιον ... κομματικό σχηματισμό, κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν φαντάσματα και .... ανταγωνιστές ! Αντι να ασχολούνται με τα ανυπέρβλητα προβλήματα του κλάδου, ασχολούνται με τις .... τυπικές διαδικασίες μιας συγκέντρωσης!
 Έχουμε ξεφύγει εντελώς. Δεν ξέρουμε τι θέλουμε ... ή μάλλον περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν κάτι για να σωθούμε εμείς. Κέρδος χωρίς ... προσπάθεια !!! Τζάμπα μάγκες κατά το κοινώς λεγόμενο!

Υπό αυτές τις συνθήκες ουδεμία πρωτοβουλία μπορεί να ληφθεί ... τουλάχιστον από εμένα.   Ο ΦΣΑ μπορεί να είναι η αιχμή του δόρατος όπως κάποιοι λένε,  μπορεί να διατίθεται μαζί με τους γνωστούς φαρμακευτικούς συλλόγους να συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις σε οποιαδήποτε κινητοποίηση, αλλά δεν δέχεται να ξαναπαίξει τον ρόλο του .... «τριαξονικού» που θα μεταφέρει τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ στους .... άκαπνους! 

Περιμένω ανάληψη πρωτοβουλιών από άλλους ... και εγώ εδώ είμαι!!!

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ