Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φαρμακοποιοί: Οι Έλληνες χάνουν 10 χρόνια ζωής από τις κακές υπηρεσίες Υγείας!


Στην εντατική έχει μπει τα τελευταία χρόνια η Υγεία στη χώρα μας κατά τους φαρμακοποιούς καθώς οι μειωμένη πια ποιότητα των υπηρεσιών στερεί από 7 έως και 10 χρόνια ζωής από τους Έλληνες. Δείτε τι λένε οι έρευνες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Όπως επισημαίνει Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος...


... η Υγεία στην Ελλάδα είναι πλέον διασωληνωμένη λόγω της κρίσης, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται συνεχώς με αποτέλεσμα και η ζωή των Ελλήνων να λιγοστεύει κατά 7 με 10 χρόνια! Η ποιότητα των υπηρεσιών αλλά ακόμη και η αξία των φαρμάκων φθίνουν καθημερινά με συνέπεια να μειώνεται δραματικά το προσδόκιμο επιβίωσης ακόμη και κατά μία δεκαετία.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή ημερίδα για τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, το 40% των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλληλεπίδρασης φαρμάκων που λαμβάνουν.
 
Επίσης έρευνες αναφέρουν ότι το προσδόκιμο ηλικίας θα μειωθεί κατά 7 με 10 χρόνια, λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, τα φάρμακα, όπως επεσήμανε, έχουν χάσει το 44% της αξίας τους, ενώ ο  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει τις εκτιμήσεις που θέλουν μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης με την απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφουμενων φαρμάκων τη διάθεσή τους δηλαδή ακόμη και σε σούπερ μάρκετ.